Søde sager

Rabarbersnitter med havregryn

Reklame Green Choice
Den anden dag lavede jeg en omgang rabarberkompot til min morgenmad, og jeg fik da denne ide til en sød eftermiddags-hapser. Snitterne består, som navnet så fint siger, af en masse havregryn, kokosolie fra Green Choice, sirup, vaniljepulver og i midten et lag rabarberkompot. Jeg har tidligere lavet en omgang snitter med samme havregrynsbund og top, men med peanutbutter og chokolade i midten i stedet. Se opskriften på dem her! Det er en god ide at opbevare dine snitter i fryseren, så holder de sig friske og så kan du tage dem ud løbende, ca. en halv time inden du skal nyde dem. De smager både godt, når de er kolde og varme, du kan nemlig også lune dem i mikroovnen og spise dem med en ske creme fraiche eller flødeskum til:) Det var alt herfra, hav en god dag!

Rabarbersnitter med havregryn

Antal: 12 stk

Ingredienser

Havregrynsbund og top

  • 200 g grovvalset havregryn
  • 130 g havregrynsmel (blend dine normale havregryn i en minihakker eller blender)
  • 180 ml Green Choice Kokosolie (eller smør, 170 g)
  • 1/4 tsk. salt
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 100 g mørk sirup

Rabarberkompot

  • 200 g rabarber, skåret i skiver af 1 cm
  • 70 g rørsukker
  • 1 tsk. vaniljepulver

Sådan gør du

Havregrynsbund og top

  • Start med at blende 130 g havregryn i en minihakker eller blender, så det bliver helt fint.
  • Kom grovvalsede havregryn, de fine havregryn, sirup, salt og vaniljepulver i en skål.
  • Varm kokosolien op i en gryde eller i mikroovnen, så det er helt flydende, og kom også det i skålen.
  • Bland godt rundt og tag nu én tredjedel fra til senere og mas resten ned i en form (ca. 20 x 30) med bagepapir til en bund. Kom den i fryseren i en time og lav nu din rabarberkompot.

Rabarberkompot

  • Kom alle ingredienser i en gryde og rør det sammen. Kog kort op og lad det derefter stå og simre ved middel varme i 10 minutter til det hele har samlet sig. Rør undervejs! Lad det køle helt af.

Anretning

  • Når bunden har sat sig i fryseren og rabarberkompotten er kølet af, forel da kompotten jævnt over bunden. Brug den sidste tredjedel af din havregrynsmasse til at drysse over.
  • Kom den nu i fryseren i igen i 2 timer, til kompotten har sat sig.
  • Skær den nu til 12 firkantede snitter, og lad dem tø op inden du nyder dem.

Noter

OBS: Det er en god ide at opbevare dine snitter i fryseren, og tage dem ude løbende, ca. en halv time inden du skal nyde dem. De er lækre både kolde og varme. Smid dem evt. et par minutter i mikroovnen og nyd dem lune med en ske creme fraiche eller flødeskum til!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering