Rabarberkoldskål med kokos-crunch

Rabarberkoldskål med kokos-crunch
Antal: 4 personer
Ingredienser
Rabarberkompot
- 200 g rabarber
- 50 g sukker
- ½ stk vaniljestang
- 1 dl vand
Rabarberkoldskål
- 2 bægre past. æggeblommer
- 50 g sukker
- ½ l tykmælk
- ½ l kernemælk
Kokos-crunch
- 70 g mandler
- 40 g kokosflager
- ½ stk vaniljestang
- 1 tsk. sukker
- 2 tsk. kokosolie
- 2 spsk. honning
- 2 dl havregryn
Sådan gør du
Rabarberkompot:
- Start med at flække vaniljestangen på den lange led og skrab vaniljekornene ud med en lille kniv (vaniljepulver kan også bruges)
- Tag 1 tsk. af sukkeret på et skærebræt og mas vaniljekornene ud så de skilles ad.
- Snit rabarber i små stykker, og kom det i en gryde med vaniljesukker, den tomme vaniljestang, sukker og vand. Kog det mørt i 15 minutter under låg.
- Tag den tomme vaniljestang op og blend massen til mos og lad den køle af i køleskabet imens du laver koldskålen.
Rabarberkoldskål:
- Pisk æggeblommer og sukker til æggesnaps, og tilsæt derefter tykmælk og kernemælk.
- Tilsæt den afkølede rabarberkompot og pisk videre.
- Sæt koldskålen på køl og lav imens kokos-crunchen.
Kokos-crunch:
- Start med at varme en pande op på middelvarme og tilsæt honning og kokosolie.
- Skrab kornene ud af en halv vaniljestang og mas den i 1 tsk. sukker.
- Når kokosolie og honning er smeltet tilsættes havregryn, vaniljesukker, mandler og kokosflager til panden.
- Rør godt rundt indtil det er blevet gylden, og tag nu crunchen af panden og lad det køle af.
- Server koldskålen drysset med crunch og frisk frugt eller bær.Velbekom!
