Morgenmad,  Søde sager

Rabarberkoldskål med kokos-crunch

Koldskål er oftest en sommerspise, men den kan nu også godt snige sig ind på morgenmenuen her om vinteren. I stedet for de klassiske kammerjunkere, har jeg lavet en kokos-crunch med havregryn og mandler stegt i kokosolie og honning. Jeg pyntede med kiwi, der med sin syrlige smag passer perfekt til den søde koldskål.

Rabarberkoldskål med kokos-crunch

Forb. tid30 min
Samlet tid30 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

Rabarberkompot

  • 200 g rabarber
  • 50 g sukker
  • ½ stk vaniljestang
  • 1 dl vand

Rabarberkoldskål

  • 2 bægre past. æggeblommer
  • 50 g sukker
  • ½ l tykmælk
  • ½ l kernemælk

Kokos-crunch

  • 70 g mandler
  • 40 g kokosflager
  • ½ stk vaniljestang
  • 1 tsk. sukker
  • 2 tsk. kokosolie
  • 2 spsk. honning
  • 2 dl havregryn

Sådan gør du

Rabarberkompot:

  • Start med at flække vaniljestangen på den lange led og skrab vaniljekornene ud med en lille kniv (vaniljepulver kan også bruges)
  • Tag 1 tsk. af sukkeret på et skærebræt og mas vaniljekornene ud så de skilles ad.
  • Snit rabarber i små stykker, og kom det i en gryde med vaniljesukker, den tomme vaniljestang, sukker og vand. Kog det mørt i 15 minutter under låg.
  • Tag den tomme vaniljestang op og blend massen til mos og lad den køle af i køleskabet imens du laver koldskålen. 

Rabarberkoldskål:

  • Pisk æggeblommer og sukker til æggesnaps, og tilsæt derefter tykmælk og kernemælk. 
  • Tilsæt den afkølede rabarberkompot og pisk videre. 
  • Sæt koldskålen på køl og lav imens kokos-crunchen.

Kokos-crunch:

  • Start med at varme en pande op på middelvarme og tilsæt honning og kokosolie.
  • Skrab kornene ud af en halv vaniljestang og mas den i 1 tsk. sukker.
  • Når kokosolie og honning er smeltet tilsættes havregryn, vaniljesukker, mandler og kokosflager til panden.
  • Rør godt rundt indtil det er blevet gylden, og tag nu crunchen af panden og lad det køle af.
  • Server koldskålen drysset med crunch og frisk frugt eller bær.
    Velbekom!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering