Tilbage
Udskriv
Opskriftsbillede
Noter
–
+
serveringer
Vodka Pasta
Antal
4
personer
Forb. tid:
15
minutter
min
Tilb. tid:
5
minutter
min
Samlet tid:
20
minutter
min
Ingredienser
400
g
pasta
1
løg
2
fed
hvidløg
½
dl
vodka
1
dåse
hakkede tomater
1
lille dåse
tomatpuré
(3 spsk)
1½
dl
fløde
30
g
parmesanost
oliveolie
salt
friskkværnet peber
evt.
frisk
basilikum
(til servering)
Kokkens noter
Du kan evt. tilføje nogle grøntsager til opskriften som fx swuah, aubergine eller peberfrugt.
Retten kan serveres med kylling for mere protein, eller du kan tilføje sprødstegt pancetta eller bacon til retten.
Tilberedning
Skær løg i små tern og pres hvidløget.
1 løg,
2 fed hvidløg
Sauter på en pande med olie til løgene er klare og bløde.
oliveolie
Skru lidt op for varmen og tilsæt vodka. Lad det koge ind/fordampe i ca. et minut (sørg for at panden ikke bliver helt tør).
½ dl vodka
Tilsæt tomatpure og hakkede tomater og få saucen op at koge kort, inden du skruer ned til middel varme. Lad saucen simre i 7-10 minutter.
1 dåse hakkede tomater,
1 lille dåse tomatpuré
Tilsæt fløde og lad saucen koge op kort. Hvis du vil, kan du blende saucen med en stavblender så du får en ensartet, cremet konsistens.
1½ dl fløde
Riv parmesanost i saucen og smag til med salt og peber.
30 g parmesanost,
salt,
friskkværnet peber
Kog pasta efter anvisning på pakken og vend den derefter i saucen.
400 g pasta
Anret på tallerkener med friskrevet parmesan og basilikum.
evt. frisk basilikum