Rens og skyl kyllingen godt i koldt vand. Bring kyllingen kyllingen i kog i en stor gryde.
Kog kyllingen under låg ved svag varme i ca. 45 minutter.
Undervejs vil der kommer skum fra kyllingen. Brug en ske til at fjerne skummet.
Du skal bruge ca. 3 dl af kyllingefonden, så det er vigtig at du ikke smider det ud, når kyllingen har kogt færdig. Tag kyllingen op, og lad den køle lidt af Brug derefter to gafler til at rive kødet fra hinanden (der bliver ca. 4-500 g kylling ud af en hel kylling på 1000-1200 gram).
Sovs
Smelt smøret i en gryde og tilsæt hvedemel imens du rører godt i et par minutter.
Tilsæt aspargesvand og rør igen i et par minutter.
Tilsæt kyllingefonden (kogevandet fra kyllingen) og bring sovsen i kog under omrøring.
Vend kyllingekød, hakkede asparges, salt og peber i gryden og varm det godt igennem.
Anretning
Lun tarteletskålene i ovnen efter anvisning på pakken.
Fyld tarteletterne med tarteletfyldet (ca. 10-12 stk).