Du kan godt undlade at bruge sesamfrø. Jeg synes bare det giver noget lækkert til dejen og gør den ekstra sprød!
Du kan opbevare en klump tærtedej i køleskabet i 2-3 dage. Pak dejen ind i film. Tag dejen ud ca. 20 minutter før du vil rulle den.
Dejen kan sagtens fryses ned.
Du kan godt udskifte grahamsmel med fx. fuldkornsmel eller speltmel. Du kan også lave den udelukkende med sesamfrø.
Du kan skifte creme fraiche ud med hytteost eller mælk.
Prøv at bruge feta i stedet for cheddar eller mozzarella.
Prøv at skifte bacon ud med chorizo.
Tilberedning
Tærtedej (alternativt brug en færdiglavet dej)
Tænd ovnen på 175° varmluft.
Bland hvedemel, grahamsmel, sesamfrø og salt sammen i en skål.
Smuldr smør i skålen og saml dejen med vand. Brug hænderne til at ælte dejen sammen til en rund kugle. Lad værd med at ælte dejen for meget!
Lad dejen stå i køleskabet i ca. 15 minutter.
Smør din tærteform med lidt olie eller smør.
Rul dejen ud til en cirkel mellem 2 stykker bagepapir. Tag det øverste stykke bagepapir af og læk din tærteform med "hovedet" nedad på dejen. Skær dejen til en en kniv. Skær ca. 2 cm. rundt om dejen, så der er nok dej til kanterne. Hold hænderne på midten og vend forsigtigt tærteformen rundt. Tag bagepapiret af, og tryk dejen op mod kanterne.
OBS! Har du dej til overs, kan du sagtens fryse det ned til næste gang.
Prik huller i dejen med en gaffel, så du undgår at dejen hæver ved bagning. Forbag nu dejen i ovnen i ca. 10 minutter.
Din tærtedej er nu klar til at blive fyldt!
Tærtefyld
Skær kyllingen i små stykker.
Hak forårsløg fint og skær broccoli ud i mindre buketter.
Steg bacon på panden og tilføj kylling efter lidt tid.
Lad bacon og kylling blive godt brunet af og tilføj så forårsløg og broccoli til panden. Lad det hele stege et par minutter. Kyllingen skal ikke gennemsteges, da den så bliver tør efter den har været i ovnen.
Æggemasse
Pisk æg og cremefraiche sammen i en skål.
Krydder med salt, peber og muskatnød.
Fordel kylling, bacon, broccoli og forårsløg i bunden af tærten.
Overhæld med din æggemasse og drys med cheddar eller mozzarella.
Bag i ovnen i ca. 30 minutter, eller til tærten er fast og osten gylden og sprød.