Tilbage
Udskriv
Opskriftsbillede
Noter
–
+
serveringer
Salat Nicoise
Antal
4
personer
Forb. tid:
20
minutter
min
Samlet tid:
20
minutter
min
Ingredienser
200
g
grønne bønner
4
æg
2
dåser
tun
1
lille
rødløg
250
g
kartofler
1
gul
peberfrugt
1
hoved
hjertesalat
1
dl
oliven
Vinaigrette dressing
1
tsk.
grov sennep
1
spsk.
æblecidereddike
1
tsk.
honning
3
spsk.
olivenolie
salt
friskkværnet peber
Kokkens noter
Salaten kan sagtens laves uden kartofler.
Du kan også bruge frisk tun i stedet for dåse tun. Køb tunen ved fiskehandleren og smid den på grillen eller steg den i lidt smør.
Du kan tilføje andre grøntsager til salaten som tomat, avocado og friske ærter.
Prøv at toppe salaten med dild.
Tilberedning
Kog bønnerne i en gryde med letsaltet vand i 2-3 minutter. Bønnerne må gerne have lidt bid.
200 g grønne bønner
Kom bønnerne i en sigte og overhæld dem med koldt vand, så kogningen stopper. Lad dem dryppe godt af, og skær dem derefter i mundrette stykker.
Kog æggene i en gryde med vand i ca. 8 minutter. Overhæld dem med koldt vand, pil dem og skær dem over i halve.
4 æg
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand. Lad dem dryppe af, og skær dem derefter i mundrette stykker.
250 g kartofler
Skyl salaten og hak den groft. Pil rødløget og hak det fint. Skær peberfrugt i tynde strimler.
1 lille rødløg,
1 hoved hjertesalat,
1 gul peberfrugt
Rør olivenolie, sennep, honning og æblecidereddike, salt og peber sammen til en dressing.
1 tsk. grov sennep,
1 spsk. æblecidereddike,
1 tsk. honning,
3 spsk. olivenolie,
salt,
friskkværnet peber
Fordel hjertesalat, bønner, rødløg, kartofler, æg, tun, peberfrugt og oliven på et fad. Overhæld med dressingen og krydder med friskkværnet peber.
2 dåser tun,
1 dl oliven