Du kan sagtens vælge helt at undlade fløde i opskriften, hvis du vil lave den "rigtige" udgave af en carbonara. I den rigtige udgave er der heller ikke tilføjet løg. Prøv min opskrift på klassisk carbonara her!
Du kan skifte bacon ud med pancetta eller guanciale for den oprindelige opskrift. Prøv min klassiske opskrift her.
Tilberedning
Kog spaghetti efter anvisning på pakken.
Steg bacon på en dyb pande til det er sprødt. Tag af panden placer det på et stykke køkkenrulle, så det kan suge det overskydende fedt.
Skær kylling og mindre stykker og steg også den på panden. Stil til side.
Hak løget fint og suatér på panden til løgene er klare og bløde.
Kom bacon tilbage på panden sammen med løg og tilsæt nu fløden. Lad den koge op kort.
Pisk æg og halvdelen af parmesanosten sammen i en skål. Krydder med masser af friskkværnet peber.
Tag panden af varmen og bland nu ægge/oste-blandingen heri sammen med kyllingen. Bland det hele godt sammen og tilføj nu resten af osten. Gem lidt ost til topping.
Smag til med salt og friskkværnet peber, pynt med frisk basilikum og nyd med det samme.