Hvis du ikke bruger al dejen til pandekager kan den sagtens holde sig i køleskabet i 2 dage. Du skal blot lige røre dejen igennem inden du skal bruge den.
Denne opskrift på madpandekager er meget neutral, men du kan sagtens komme lidt krydderi i som fx. stødt spidskommen for at få lidt ekstra smag.
Tilberedning
Pandekager
Kom æg, mælk, hvedemel, grahamsmel, salt og peber i en blender og blend til en ensartet dej. Du kan også bare piske dejen sammen i en skål med et piskeris.
4 æg, 4 dl mælk, 150 g hvedemel, 50 g grahamsmel, salt, friskkværnet peber
Varm en pande op med olie eller smør og steg pandekagerne ca. 2-3 minutter på begge sider til de får fine, lysebrune pletter.
smør til stegning
Kødsovs
Hak løg, hvidløg og chili fint. Riv gulerod og squash groft.
3 fed hvidløg, 1 løg, ½ frisk chili, 2 gulrødder, ½ squash
Varm en gryde op med olivenolie og brun kødet af.
olivenolie, 400 g oksekød
Tilføj løg, hvidløg og chili og lad det stege med nogle minutter. Tilføj så spidskommen og koriander og lad også det stege med nogle minutter.
2 tsk. stødt koriander, 2 tsk stødt spidskommen
Tilføj gulerod, squash, majs og hakkede tomater. Lad retten simre under låg i 10-15 minutter. Smag til med salt og peber.
1 dåse hakkede tomater, 140 g majs, salt, friskkværnet peber
Fordel 2 spsk. kødsovs i hver pandekage og rul sammen. Placer i et fad og drys med cheddarost og jalapenos.
120 g cheddarost, 10 skiver jalapenos
Bag i ovnen ved 200° varmluft i 10-15 minutter til osten er smeltet.
Server med frisk koriander og lime. Hvis du vil, kan du også servere med fx. creme fraiche eller guacamole.