Tilbage
Udskriv
Opskriftsbillede
Noter
–
+
serveringer
Pandekager
Antal
10
stk
Forb. tid:
10
minutter
min
Tilb. tid:
20
minutter
min
Samlet tid:
30
minutter
min
Ingredienser
40
g
sukker
1
tsk.
vaniljesukker
1
tsk
stødt kardemomme
(kan undlades)
knivspids salt
3
dl
mælk
150
g
hvedemel
(ca. 2,5 dl)
evt revet citronskal
(økologisk citron)
smør til stegning
Kokkens noter
Citronskal og kardemomme kan sagtens undlades hvis du ønsker en helt simpel pandekage.
Du kan sagtens lave dejen i forvejen og gemme i køleskabet. Dejen kan godt stå natten over - så skal du blot lige piske den sammen igen.
Ideer til fyld: syltetøj, nutella, is, flødeskum, creme fraiche, brun farin, karamelsauce, chokoladesauce, sirup, honning, friske bær og frugt.
Tilberedning
Kom sukker, vaniljesukker, kardemomme, salt, og og evt. revet citronskal i en skål. Pisk godt sammen og tilføj så mælk imens du pisker.
Sigt melen i skålen og pisk igen kort så dejen er ensartet og samlet.
Varme en slip-let pandekagepande op med lidt smør. Jeg bruger en pandekage pande med Ø: 24 cm.
Steg pandekagerne ved lav til middel varme til de bliver gyldne og får fine, brune pletter.
Der bliver 8-10 stk. al efter størrelse og tykkelse.
Server med lækkert fyld!