Tilbage
Udskriv
Opskriftsbillede
Equipment
Noter
–
+
serveringer
Pandekage roulade
Antal
8
personer
Forb. tid:
35
minutter
min
Køleskabstid
2
timer
t
30
minutter
min
Samlet tid:
3
timer
t
5
minutter
min
Ingredienser
Pandekagedej (6 stk)
2
æg
35
g
sukker
1
knivspids
salt
1
tsk.
vaniljesukker
100
g
hvedemel
225
ml
mælk
40
g
smør
3-4
dråber
lyserød farvestof
(kan undlades)
smør
(til stegning)
10
jordbær
(til pynt og fyld)
Creme
2½
dl
piskefløde
75
ml
kondenseret mælk
1
tsk.
vaniljesykker
Kokkens noter
du kan sagtens undlade frugtfarve og lave en jordbærroulade med almindelige pandekager.
Tilberedning
Pandekagedej (6 stk)
Pisk æg og sukker sammen i en skål med en elpisker.
2 æg,
35 g sukker
Smelt smøret i en gryde og kom det i skålen til æg og sukker.
40 g smør
Bland mel, vanillesukker og salt i en anden skål og sigt derefter blandingen ned i æggemassen og pisk godt sammen.
1 tsk. vaniljesukker,
100 g hvedemel,
1 knivspids salt
Hæld mælken i lidt ad gangen mens du rører.
225 ml mælk
Stil dejen på køl i minimum 30 min.
Bag pandekagerne på en varm pande med godt med fedtstof (gerne tynde pandekager!). Du skal bruge 3 pandekager til rouladen.
smør
Lad pandekagerne køle helt af inden du kommer creme på!
Creme
Kom fløde, kondenseret mælk og vanilije i en skål og pisk til en luftig creme.
2½ dl piskefløde,
75 ml kondenseret mælk,
1 tsk. vaniljesykker
Selve rouladen
Placer 3 afkølede pandekager på række hvor de overlapper hinanden en smule (se billeder længere nede i opslaget),
Fordel cremen derpå men lad alle kanterne være fri (gem evt en lille smule creme til pynt på toppen).
Lav 4 rækker med jordbær op tværs og fold siderne en sule ind så du kan rulle rouladen sammen til en tyk roulade.
10 jordbær
Stil rouladen på køl i 2 timer.
Pynt med det sidste creme (kom evt. i sprøjtepose med tyl) og placer de sidste jordbær på toppen som pynt.