Tilbage
Udskriv
Opskriftsbillede
–
+
serveringer
Moussaka
Antal
6
personer
Forb. tid:
25
minutter
min
Tilb. tid:
1
time
t
Samlet tid:
1
time
t
25
minutter
min
Ingredienser
Kødsauce
1
stort
løg
3
fed
hvidløg
olivenolie
400
g
hakket oksekød
2
dåser
hakkede tomater
2
spsk.
tomatpuré
100
g
soltørret tomat
(i små skvier)
1
tsk.
kanel
2
tsk.
tørret oregano
2
tsk.
tørret timian
1
tsk.
røget paprika
1
tsk.
sød paprika
1
tsk.
stødt spidskommen
1
dl
okseboullion
salt
friskkværnet peber
500
g
kartofler
(skrællet vægt)
1
aubergine
Bechamelsauce
25
g
smør
2
spsk.
hvedemel
4
dl
mælk
125
g
frisk mozzarella
(eller revet)
revet muskatnød
salt
friskkværnet peber
Derudover
3
spsk.
rasp
125
g
frisk mozzarella
Tilberedning
Kødsauce
Hak løg og hvidløg fint og sauter i en gryde med olivenolie ved middel varme.
1 stort løg,
3 fed hvidløg,
olivenolie
Skru op for varmen og tilføj oksekød. Brun det af ved høj varme i mens du rører rundt.
400 g hakket oksekød
Skru ned for varmen og tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, soltørret tomat, alle krydderier og okseboullion.
2 dåser hakkede tomater,
2 spsk. tomatpuré,
100 g soltørret tomat,
1 tsk. kanel,
2 tsk. tørret oregano,
2 tsk. tørret timian,
1 tsk. røget paprika,
1 tsk. sød paprika,
1 tsk. stødt spidskommen,
1 dl okseboullion
Lad saucen simre under låg i ca. 10 minutter. Smag godt til med salt og peber.
salt,
friskkværnet peber
Skær aubergine i tynde skiver og steg på panden i lidt olie på begge sider. Stil til side.
Skræl kartoflerne, skær dem i tynde skiver og kom dem i en skål med koldt vand.
Bechamelssauce
Smelt smøret i en gryde ved middel varme. Kom melen i gryden og pisk, til du får en slags "smørbolle".
Hæld mælken i lidt ad gangen imens du rører. Fortsæt til al mælken er i og har har en ensartet konsistens.
Skru lidt op for varmen så saucen koger op og tilsæt nu osten. Rør rundt mens osten smelter. Krydder med muskatnød, salt og peber.
Sammensætning
Find et stort, ildfast fad. Smør bunden med smør.
Start med at fordele lidt kødsauce i bunden efterfulgt af et lag kartofler og aubergine. Fortsæt til du ikke har mere og afslut med et lag kartofler.
Hæld bechamelsauce over og drus med rasp og mozzarella ost.
Bag i ovnen ved 180° varmluft i ca. 1 time.