Tilbage
Udskriv
Opskriftsbillede
–
+
serveringer
Linsegryde
Antal
4
personer
Forb. tid:
15
minutter
min
Tilb. tid:
10
minutter
min
Samlet tid:
25
minutter
min
Ingredienser
1
løg
(eller rødløg)
2
cm
frisk ingefær
(revet)
3
fed
hvidløg
½
frisk
chili
(tilpas efter smag)
2
dåser
grønne linser
(ca. 500 g)
200
ml
kokosmælk
300
ml
tomat/pastasauce på glas
2
tsk.
spidskommen
2
tsk.
paprika
2
tsk.
karry
1
tsk.
salt
peber
Ideer til ekstra fyld
200
g
tofu
(i tern)
2
peberfruger
½
squash
½
broccoli
Til servering
frisk koriander
naanbrød
creme fraiche
evt. ris
Tilberedning
Hak løg, hvidløg, ingefær og chili fint. Sauter på en dyb pande i olie.
Tilsæt krydderierne til panden og lad dem blive svitses af kort, så det dufter dejligt.
Hvis du vil komme ekstra grøntsager eller tofu i, så skær ud i mundrette tern og steg dem med et par minutter her inden næste step.
Tilsæt kokosmælk, tomatsauce og linser og lad retten småsimre i 10-15 minutter under låg. Rør undervejs, så det ikke brænder på.
Nyd med naanbrød, frisk koriander og en klat creme fraiche. Kan også serveres med ris.