Smelt smørret i en gryde. Tilsæt melet lidt efter lidt imens du rører og melet bliver afbagt kort.
50 g smør, 4 spsk. hvedemel
Tilsæt langsomt mælken i flere omgange. Pisk godt imens, så du får en jævn konsistens uden klumper.
½ liter mælk
Når al mælken er i, lader du saucen småkoge kortvarigt imens du pisker. Saucen vil nu tykne.
Smag til med salt, peber og revet muskatnød.
muskatnød, ½ tsk. salt, friskkværnet peber
Spinatfyld
Hak løg fint og sauter på en pande i lidt smør eller olie.
1 løg, olivenolie
Tilføj spinat til panden og lad den tø op stille og rolig.
400 g frossen spinat
Når spinaten er tøet op, tilføj så hytteost, citronskal og salt og peber. Rør godt sammen og stil til side. Pres evt. overskydende væske fra, hvis der er meget.
100 g hytteost, ½ økologisk citron, salt, friskkværnet peber
Kyllingelasagne
Hak løg og hvidløg fint.
1 løg, 3 fed hvidløg
Riv gulerod og squash groft på et rivejern.
3 gulerødder, 1 squash
Sauter løg og hvidløg på en dyb pande eller i en gryde i lidt olie.
Tilføj kyllingekødet og brun det godt af. Stil til side.
400 g hakket kyllingekød
I samme pande, tilføj lidt mere fedtstof og tilføj nu revet gulerod og squash. Lad det stege med et par minutter og tilføj så oregano, timian, rosmarin, hakkede tomater, tomatpuré og en bouillonterning.
Rør rundt og lad saucen stå og simre i ca. 20 minutter ved middel varme. Tilføj kyllingekødet, rør rundt og smag til med salt og peber.
salt, friskkværnet peber
Find et ildfast fad og fordel tomat-kyllingsaucen i bunden efterfulgt af klatter af spinatblandingen og din bechamelsauce samt lasagneplader. Fortsæt til du ikke har mere fyld og afslut med et lag af lasganeplader, bechamelsauce og revet ost til sidst.
Bag i ovnen i ca. 25-30 minutter ved 200° almindelig ovnvarme. Begynder osten at blive for mørk, så kom et stykke staniol over. Tjek om lasagnen er færdig ved at stikke en gaffel i - pladerne skal være møre.
Lad lasagnen sætte sig i 15 minutter inden servering.