Tilbage
Udskriv
Opskriftsbillede
Noter
–
+
serveringer
Kylling i karry
Antal
4
personer
Forb. tid:
45
minutter
min
Samlet tid:
45
minutter
min
Ingredienser
450
g
kylling
4-6
dl
hønsebouillon
20
g
smør
2
løg
2
fed
hvidløg
200
g
gulerod
1
æble
2
tsk.
stødt karry
2
tsk.
stødt spidskommen
1
tsk.
stødt gurkemeje
½
tsk.
stødt koriander
2
spsk.
hvedemel
1½
dl
mælk
(fx sødmælk)
salt
friskkværnet peber
Til servering
3
dl
ris
2
forårsløg
1
æble
1
håndfuld
frisk persille
Kokkens noter
Skift evt. mælken ud med kokosmælk.
Prøv at komme flere grøntsager i retten som peberfrugt eller squash.
Vil du have en vegetarisk version så skift kylling ud med tofu.
Tilberedning
Skær kyllingen ud i mundrette stykker.
450 g kylling
Kog kyllingen i hønsebouillon i ca. 5 minutter alt efter størrelse på kyllingen.
4-6 dl hønsebouillon
Tag kyllingen op af vandet og stil til side. Gem vandet til saucen senere.
Hak løg og hvidløg fint. Skær gulerod og æble ud i små tern.
2 løg,
2 fed hvidløg,
200 g gulerod,
1 æble
Varm en gryde op til middel varme med smør og sauter løgene til de er klare og bløde.
20 g smør
Tilføj æble, gulerod, hvidløg, karry, spidskommen, gurkemeje og koriander og lad det svitse med i et par minutter.
2 tsk. stødt karry,
2 tsk. stødt spidskommen,
1 tsk. stødt gurkemeje,
½ tsk. stødt koriander
Tilsæt mel og rør det godt sammen. Lad det blive varmet godt igennem i et minut ca.
2 spsk. hvedemel
Tilføj boullionvand lidt ad gangen imens du rører rundt, så du undgår klumper. Tilføj mælk og lad retten småkoge i ca. 15 minutter. Rør undervejs.
4-6 dl hønsebouillon,
1½ dl mælk
Tilføj mere boullionvand hvis du ønsker en tyndere konsistens. Smag saucen til med salt og peber.
salt,
friskkværnet peber
Tilføj kyllingen til retten og lad den blive varmet igennem.
Server med ris, forårsløg, æbletern og frisk persille.
1 æble,
3 dl ris,
2 forårsløg,
1 håndfuld frisk persille