Kog spaghetti efter anvisning på pakken. Gem lidt pastavand.
250 g spaghetti Bucatini
Skær guianicale i tern og steg den på en dyb pande til det er sprødt. Tag af panden og placer det på et stykke køkkenrulle, så det kan suge overskydende fedt.
200 g guianicale
Pisk æg og halvdelen af osten (Pecorino eller parmesan) sammen i en skål. Krydr med masser af friskkværnet peber.
4 æg, 120 g friskrevet Pecorino Romano, friskkværnet peber
Kom guanciale tilbage på panden sammen med den friskkogte, varme spaghetti.
Tag panden af varmen (vigtigt, så æggene ikke koagulerer for hurtigt), og hæld ægge/oste-blandingen over pastaen under omrøring, til saucen bliver cremet. Tilsæt lidt pastavand ad gangen for at justere konsistensen.
Vend til sidst resten af osten i, og smag til med ekstra peber.