Tilbage
Udskriv
Opskriftsbillede
Noter
–
+
serveringer
Kartoffelsalat med karry
Antal
4
personer
Forb. tid:
20
minutter
min
Samlet tid:
20
minutter
min
Ingredienser
1
kg
kartofler
(kogte og afkølede)
1
lille
skalotteløg
(eller rødløg)
2
tsk.
karry
2
dl
creme fraiche
(18%)
2
spsk.
mayonnaise
2
tsk.
dijon sennep
1
tsk.
sukker
1
spsk.
citronsaft
1
bundt
purløg
salt og friskkværnet peber
Kokkens noter
Kartoffelsalaten kan nemt holde sig i køleskabet i et par dage.
Tilføj evt. radiser, friske ærter og sprød bacon eller serrano til din kartoffelsalat.
Er du vild med dild, så prøv at tilføje dild til salaten.
Smag dressingen til, er du som jeg vild med sennep så tilføj lidt ekstra!
Prøv også at tilføje 1 tsk karry og 1 tsk. rød paprika til opskriften.
Jeg serverer min kartoffelsalat med skrald på, men er du ikke til det, så kan du enten skrælle eller pille kartoflerne efter de er kogt.
Tilberedning
Skær de afkølede kartofler i mundrette stykker og snit skalotteløget helt fint.
Rør creme fraiche, mayonnaise, sennep, sukker, citronsaft, karry og purløg sammen (gem lidt purløg til pynt). Smag til med friskkværnet salt og peber.
Vend dressingen sammen med kartofler og løg og anret derefter i en skål eller på et fad.
Pynt med nyklippet purløg og friskkværnet peber.