Tilbage
Udskriv
Opskriftsbillede
Noter
–
+
serveringer
Kartoffelpizza
Antal
1
pizza
Forb. tid:
15
minutter
min
Tilb. tid:
10
minutter
min
Samlet tid:
25
minutter
min
Ingredienser
1
pizzadej
(se opskrift via link i opskriftsnoter)
100
g
mascarpone
3-4
kartofler
(skåret i tynde skiver)
1
løg
3
spsk.
olivenolie
100
g
revet mozzarella
5
stilke
frisk rosmarin
flagesalt
friskkværnet peber
Kokkens noter
Se opskriften på
hjemmelavet pizzadej.
Prøv at tilføje lidt sprød chorizo eller salsiccia pølse.
Brug gerne hænderne til at forme dejen, så du ikke presser alt luft ud af dejen.
Bruger du mozzarellakugler til din pizza så husk at presse vandet fra og dup den tør med køkkenrulle. Ellers risikerer du at pizzaen bliver våd.
Har du en pizzasten eller bagestål er det en god ide at bage den på den. Ellers brug en helt almindelig bageplade.
Tilberedning
Tænd ovnen på 250° almindelig ovnvarme.
Skær kartoflerne i helt papirstynde skiver. Brug en skarp kniv eller et mandolinjern.
Skær løget i tynde ringe og rist på panden i lidt olivenolie til de bliver klare og bløde.
Fordel mascarponen på din pizzabund efterfulgt at tynde skiver af kartoffel og de bløde løg.
Drys med mozzarella og finthakket rosmarin.
Bag pizzaen i ovnen i 10-12 minutter eller til pizzaen er sprød.
Pynt med frisk rosmarin inden servering og dryp evt. med lidt olivenolie.