Tilbage
Udskriv
Opskriftsbillede
–
+
serveringer
Julesalat
Antal
4
personer
Forb. tid:
30
minutter
min
Samlet tid:
30
minutter
min
Ingredienser
1
bundt
grønkål (ca. 300 g), finthakket
1
dåse
kikærter (230 g)
1
granatæble, kernerne herfra
150
feta, smuldret
1
stort
æble, i tern
2
håndfulde
saltmandler eller pekannødder, grofthakket
1
tsk.
honning, stor
2
spsk.
æblecidereddike
1
dl
olivenolie
½
citron, saften herfra
1
tsk.
sennep
salt og peber
Tilberedning
Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn og fordel de drænede kikærter på en bageplade med bagepapir.
Dryp med olivenolie og krydder med salt og peber. Bag i ovnen i ca. 20-25 minutter, eller til de er sprøde.
Lav din marinade ved at komme honning, citron, olivenolie, æblecidereddike, sennep, salt og peber i en skål og rør rundt.
Kom grønkålen i en skål og hæld marnianden over. Kram marinaden ind i grønkålen med dine hænder og vendt det hele godt rundt.
Find et stort fad og fordel grønkål, kikærter og æble deri. Drys med granatæble og top med saltmandler og feta.