Tilbage
Udskriv
Opskriftsbillede
–
+
serveringer
Hjemmelavede pomfritter
Antal
4
personer
Forb. tid:
20
minutter
min
Tilb. tid:
45
minutter
min
Samlet tid:
1
time
t
5
minutter
min
Ingredienser
Pommes frites
5
bagekartofler
½
dl
olivenolie
1
spsk.
pommes frites salt
friskkværnet peber
Topping
2
spsk.
olivenolie
2
fed
hvidløg
½
citron
(økologisk, saft og skal herfra)
50
g
fetaost
2
håndfulde
frisk persille
Tilberedning
Pommes frites
Vask kartoflerne (lad skraldet blive på).
Skær kartoflerne over på den lange led i ca. 1 cm tykke skiver. Skær dem derefter ud i stave.
Kom kartoflerne i en stor skål med iskoldt vand og lad dem stå i minimum 20 minutter (gerne 40-60 min).
Hæld vandet fra og dup kartoflerne tørre i et rent viskestykke.
Tænd ovnen på 200° varmluft.
Kom kartoflerne i en ny tør skål og tilsæt olivenolie, pommes frites salt og friskkværnet peber.
Fordel kartoflerne på en bageplade med bagepapir. Brug evt. 2 bageplader - kartoflerne skal ikke røre ved hinanden.
Bag kartoflerne i ovnen i ca. 45 minutter. Vend gerne kartoflerne efter 20 minutter, så de bliver sprøde på begge sider.
Topping
Pres hvidløget og rør den sammen med olivenolie og citronsaft i en lille skål.
Dryp de varme pommes frites med hvidløgsblandingen.
Top med grofthakket persille, citronskal og smuldret feta.