Tilbage
Udskriv
Opskriftsbillede
Noter
–
+
serveringer
Frikadeller
Antal
16
stk.
Forb. tid:
10
minutter
min
Tilb. tid:
20
minutter
min
Samlet tid:
30
minutter
min
Ingredienser
500
g
hakket kalv og flæsk
1
løg
1
æg
2
spsk.
havregryn
(eller rasp)
2
dl
danskvand
½-1
spsk.
groft salt
friskkværnet peber
2
spsk
smør
(til stegning)
½
dl
olie
(fx raspolie til stegning)
Kokkens noter
Ønsker du lidt ekstra smag til dine frikadeller kan du tilføje timian, chili, spidskommen eller hvidløg til farsen.
Du kan også bage frikadellerne i ovnen på 200 grader varmluft i ca. 20 minutter. Vend dem halvvejs.
Tilberedning
Riv løget groft på et rivejern.
Kom kødet i røremaskine med salt og peber og rør det sammen til det bliver sejt.
Kom, løg, æg og havregryn ved og rør rundt til en samlet fars. Tilføj danskvand lidt ad gangen til du får en helt sammenhængende dej.
500 g hakket kalv og flæsk,
1 løg,
1 æg,
2 spsk. havregryn,
½-1 spsk. groft salt,
friskkværnet peber
Lad dejen stå 30 minutter på køl, så den får lov til at sætte sig.
Varm olie og smør på på en pande, så det bruser op.
Form frikadellerne med en ske og steg til de bliver gyldne og gennemstegte. Vend dem undervejs.