Tilbage
Udskriv
Opskriftsbillede
Noter
–
+
serveringer
Filodejstærte med spinat og tomat
Antal
4
personer
Forb. tid:
10
minutter
min
Tilb. tid:
25
minutter
min
Samlet tid:
35
minutter
min
Ingredienser
Fyld
1
rulle
filodej
400
g
frisk spinat
200
g
fetaost
1
løg
2
fed
hvidløg
150
g
tomater
(blandede)
Æggemasse
4
æg
2
dl
mælk
3
spsk.
creme fraiche
(eller græsk yoghurt)
2
tsk.
frisk timian
(eller 1 tsk. tørret)
Salt
Friskkværnet peber
Kokkens noter
Nyd tærten med en grøn salat til.
Du kan også udskifte fyldes med fx stegte svampe.
Tilberedning
Tænd ovnen på 180° varmluft.
Sauter løg og hvidløg på panden i lidt smør eller olie og tilføj spinaten. Lad den falde sammen.
400 g frisk spinat,
1 løg,
2 fed hvidløg
Halver tomaterne og smuldre fetaen.
200 g fetaost,
150 g tomater
Pak filodejen ud og placer den under et fugtigt viskestykke, så den ikke tørrer ud.
1 rulle filodej
Smør et ildfast fad på ca. 20 x30 cm med olie og placer derefter et stykke filodej i bunden.
Fold de andre stykker filodej sammen og placer dem i fadet. Se i min video nedenfor hvordan.
Kom spinatblandingen ned i "revnerne" i tærten sammen med tomaterne og smuldre fetaen over.
Pisk æg, mælk, cremefraiche, timian og salt og peber godt sammen. Hæld blandingen over tærten og krydder med salt og peber.
4 æg,
3 spsk. creme fraiche,
2 tsk. frisk timian,
Salt,
Friskkværnet peber,
2 dl mælk
Bag tærten i ovnen i ca. 25 minutter eller til osten er gylden.