Tilbage
Udskriv
Opskriftsbillede
Noter
–
+
serveringer
Filodejstærte med spinat og tomat
Antal
4
personer
Forb. tid:
10
minutter
min
Tilb. tid:
25
minutter
min
Samlet tid:
35
minutter
min
Ingredienser
Fyld
1
rulle
filodej
400
g
frisk spinat
200
g
fetaost
1
løg
2
fed
hvidløg
150
g
blandede tomater
Æggemasse
4
æg
2
dl
mælk
3
spsk.
creme fraiche eller græsk yoghurt
2
tsk.
frisk timian (eller 1 tsk. tørret)
salt og friskkværnet peber
Kokkens noter
Nyd tærten med en grøn salat til.
Du kan også udskifte fyldes med fx stegte svampe.
Tilberedning
Tænd ovnen på 180° varmluft.
Sauter løg og hvidløg på panden i lidt smør eller olie og tilføj spinaten. Lad den falde sammen.
Halver tomaterne og smuldre fetaen.
Pak filodejen ud og placer den under et fugtigt viskestykke, så den ikke tørrer ud.
Smør et ildfast fad på ca. 20 x30 cm med olie og placer derefter et stykke filodej i bunden.
Fold de andre stykker filodej sammen og placer dem i fadet. Se i min video nedenfor hvordan.
Kom spinatblandingen ned i "revnerne" i tærten sammen med tomaterne og smuldre fetaen over.
Pisk æg, mælk, cremefraiche, timian og salt og peber godt sammen. Hæld blandingen over tærten og krydder med salt og peber.
Bag tærten i ovnen i ca. 25 minutter eller til osten er gylden.