Tilbage
Udskriv
Opskriftsbillede
Noter
–
+
serveringer
Drømmekage
Antal
10
personer
Forb. tid:
20
minutter
min
Tilb. tid:
30
minutter
min
Samlet tid:
50
minutter
min
Ingredienser
4
æg
300
g
sukker
2
dl
mælk
60
g
smør
250
g
hvedemel
2
tsk.
bagepulver
2
tsk.
vaniljesukker
Topping
150
g
smør
150
g
kokosmel
250
g
brun farin
½
dl
mælk
Kokkens noter
Du kan opbevare kagen tildækket på køkkenbordet. Kagen holder sig god og lækker i 1-2 dage.
Husk at bagetiden varierer efter din ovn! Hold øje med kagen, så den ikke ender med at få for meget og blive tør.
Tilberedning
Tænd ovnen på 200° almindelig ovn.
Kom æg og sukker i en stor skål og pisk det indtil det er lyst og luftigt.
Smelt langsomt smøret i en gryde og tilføj mælken (det skal bare være lillefingervarmt).
Sigt mel, bagepulver og vaniljesukker i skålen med æg og sukker og vend det i dejen.
Vend også mælkeblandingen i dejen og hæld nu dejen i en bradepande beklædt med bagepapir (ca. 22 x 32 cm).
Bag kagen i ovnen i 20-25 minutter imens du laver din topping! Kagen skal nemlig herefter have topping på, og så tilbage i ovnen og bages færdig.
Topping
Kom brun farin, smør og kokosmel i en gryde. Bring det langsomt i kog imens du rører.
Når kagen har bagt 20-25 minutter, tag den da ud og fordel toppingen på kagen. Skru op for ovnen på 225° og bag kagen færdig i ca. 10 minutter.
Lad drømmekagen køle lidt af og nyd så et lunt stykke kage der bare smager fantastisk!