Røde linser skal bare direkte i gryden - de skal ikke sættes i blød inden.
Jeg elsker koriander og topper derefter altid min dhal med rigelige mængder! Er du ikke til koriander kan du toppe med bredbladet persille eller mynte - det smager også alle tiders!
Prøv også min opskrift på dhal med kartoffe og æble for en lidt mere fyldig udgave af den klassiske dhal med kartofler, gulerod og æble.
Tilberedning
Hak løg og hvidløg fint. Riv ingefæren. Sauter i en stor gryde med olie i et par minutter ved middel varme.
Tilsæt karry (eller garam masala), spidskommen, koriander, kardemomme, chili og svits krydderierne af i et minut i mens du rører rundt.
Tilføj hakkede tomater, kokosmælk og grøntsagsboullion. Brug en hel grøntsagsboullion-terning til én dl vand da det giver en masse god smag.
Skyl linserne gennem en si og hæld dem i gryden. Rør rundt.
Lad retten simre under låg i ca. 35-40 minutter og rør ofte, så det ikke brænder på. Tilføj evt. lidt ekstra vand undervejs, hvis du synes konsistensen bliver for "fast".
Smag retten til med salt og peber.
Raita
Pres hvidløg og hak mynte fint.
Riv agurken groft og kom den i en si. Drys med lidt flagesalt så væden nemmere kan presses fra agurken.
Rør den drænede agurk, græsk yoghurt, mynte, spidskommen og hvidløg sammen. Smag til med salt og peber.
Server din dhal med raita og koriander på toppen og naan brød ved siden af.