Kom husblas i en skål med koldt vand i ca. 10 minutter.
3 ark husblas
Del æggene i hvider og blommer og pisk hviderne helt stive.
3 æg
Kom sukker i skålen med æggeblommer og pisk til en lys og luftig æggesnaps. Riv citronskallen og vend den i skålen.
70 g sukker, 1 økologisk citron
Pisk fløde til en let og luftig skum. Stil til side.
1½ dl piskefløde
Tag husblassen op, lad den dryppe af og kom den så i en gryde og smelt den ved lav varmen. Tag af varme og pres nu saften fra citronen heri. Stil til side og lad det køle af til stuetemperatur.
Pisk nu husblas/citron blandingen langsomt i æggesnapsen. Vend derefter den let piskede flødeskum forsigtigt i æggesnapsen uden at slå luften ud.
Rør nu de piskede æggehvider i, lidt ad gangen. Vend det forsigtig sammen uden at slå luften ud.
Fordel i små glas og stil på køl i minimum 3 timer.
Anretning
Pisk fløden til en let skum og fordel ovenpå citronfromagen.
1½ dl fløde, 1 citron, citronmelisse eller timian
Brug en skarp kniv eller kartoffelskræller til at skære tynde strimler citronskal af citronen. Skør ud i helt tynde strimler. Anret ovenpå flødeskummen og pynt evt. med citronmelisse.