Tilbage
Udskriv
Opskriftsbillede
–
+
serveringer
Burrata med ovnbagte tomater og pesto
Antal
4
personer
Forb. tid:
15
minutter
min
Tilb. tid:
45
minutter
min
Samlet tid:
1
time
t
Ingredienser
Ovnbagte tomater
300
g
cherrytomater
2
spsk.
olivenolie
flagesalt
friskkærnet peber
25
g
pinjekerner
25
g
pistacienødder
(usaltede)
1
fed
hvidløg
2
håndfulde
frisk basilikum
2
håndfulde
frisk persille
50
g
parmesanost
8-10
spsk.
olivenolie
1
citron
(saften herfra)
salt
friskkværnet peber
Derudover
1
kugle
burrata
1
ristet
flute
(eller andet brød)
Tilberedning
Ovnbagte tomater
Tænd ovnen på 160°.
Skyl tomaterne og kom dem i et ildfast fad. Dryp med olivenolie og drys med friskkværnet peber og flagesalt. Vendt rundt.
Bag tomaterne ovnen i ca. 45-50 minutter eller til tomaterne er faldet godt sammen. Lad tomaterne køle af.
Hjemmelavet pesto
Rist pinjekerner og pistaciekerner let på en tør pande.
Kom pinjekerner, pistaciekerner, hvidløg, basilikum, persille, parmesan, citronsaft og olivenolie i en minihakker eller foodprocesser.
Hold lidt igen med olivenolie og tilføj hen ad vejen til du har den ønskede konsistens. Smag til med salt og peber.
Sammensætning
Fordel de afkølede tomater i en skål sammen med klatter af pesto.
Placer burrata i midten og krydder med salt og peber.
Rist skiver af brød så det bliver sprødt og nyd nu din lækre dip ovenpå brødet.