Tilbage
Udskriv
Opskriftsbillede
Equipment
Noter
–
+
serveringer
Brunch pandekager
Antal
12
stk.
Forb. tid:
10
minutter
min
Tilb. tid:
20
minutter
min
Samlet tid:
30
minutter
min
Ingredienser
2½
dl
kærnemælk
2
æg
(delt i hvide og blomme)
knivspids groft salt
1
tsk.
vaniljesukker
2½
dl
hvedemel
(x antal gram)
1
tsk.
bagepulver
smør til stegning
Til servering
frisk frugt og bær
sirup, honning eller nutella
Kokkens noter
Ved at dele æggene i hvider og blommer og piske hviderne stive, får du en meget mere luftig pandekage.
Opskriften giver omkring 12 små pandekager.
Du kan skifte kærnemælk ud med almindelig mælk.
Prøv til tilsætte 1 tsk. stødt kardemomme for en lækker, krydret smag eller revet citronskal.
Du kan ikke lave dejen i forvejen, da æggehviderne vil falde sammen.
Nyd pandekagerne til brunch med nutella, sirup, frisk frugt mm.
Tilberedning
Del æggene i blommer og hvider i hver deres skål.
Tilføj sukker, salt og vaniljesukker til skålen med æggeblommer og pisk kort. Tilføj kærnemælk og pisk igen.
Sigt mel og bagepulver i dejen og pisk hurtig sammen til du får en ensartet dej.
Pisk hviderne stive, så du får en luftig konsistens med små toppe i.
Vend forsigtig æggehviderne i dejen uden at slå luften ud.
Varm en slip-let pande op med lidt smør og steg nu dine pandekager i ca. 2-3 minutter på hver side eller til de bliver gyldne.
Server pandekagerne med sirup, nutella, friske bær eller andet lækkert!