Tilbage
Udskriv
Opskriftsbillede
Equipment
–
+
serveringer
Blomkålspizza med blomkålsbund
Antal
4
personer
Forb. tid:
10
minutter
min
Tilb. tid:
40
minutter
min
Samlet tid:
50
minutter
min
Ingredienser
Blomkålsbund
500
g
blomkål
60
g
mozzarella
(revet)
60
g
parmesanost
(revet)
3
æg
1
fed
hvidløg
1
tsk.
salt
1
tsk.
oregano
30
g
mel
(mandelmel eller blendede havregryn)
Fyld og toppings
5
spsk.
pizzasauce
3
håndfulde
mozzarella
(revet)
1
kugle
burrata
4-500
g
tomater
(blandede)
5
spsk.
grøn pesto
Frisk basilikum
Flagesalt
Friskkværnet peber
Tilberedning
Riv blomkålen til blomkålsris (evt. i en foodprocessor).
500 g blomkål
Kom blomkål i en skål sammen med mozzarella, parmesanost, æg, presset hvidløg, salt, oregano og mel.
60 g mozzarella,
60 g parmesanost,
3 æg,
1 fed hvidløg,
1 tsk. salt,
1 tsk. oregano,
30 g mel
Beklæd en bageplade med bagepapir og sprøjt eller pensel den med olivenolie.
Fordel din blomkålsdej på bagepladen i et tyndt lag.
Forbag bunden i ovnen i ca. 20 minutter ved 200° varmluft.
Fordel pizzasauce og mozzarella på bunden og bag i yderligere 10-15 minutter, til osten er gylden og bunden sprød.
5 spsk. pizzasauce,
3 håndfulde mozzarella
Halvér tomaterne og kom dem på din blomkålsbund sammen med burrata og klatter af pesto.
1 kugle burrata,
4-500 g tomater,
5 spsk. grøn pesto
Tilføj flagesalt og friskkværnet peber og pynt med frisk basilikum og nyd med det samme.
Frisk basilikum,
Friskkværnet peber,
Flagesalt