Ved at dele æggene i hvider og blommer og piske hviderne stive, får du en meget mere luftig pandekage.
Opskriften giver omkring 12 små pandekager.
Du kan skifte kærnemælk ud med almindelig mælk.
Prøv til tilsætte 1 tsk. stødt kardemomme for en lækker, krydret smag.
Du kan ikke lave dejen i forvejen, da æggehviderne vil falde sammen.
Tilberedning
Del æggene i blommer og hvider i hver deres skål.
Tilføj sukker, salt og vaniljesukker til skålen med æggeblommer og pisk kort. Tilføj kærnemælk og pisk igen.Bruger du citronskal, så tilføj også det her!
Sigt mel og bagepulver i dejen og pisk hurtig sammen til du får en ensartet dej.
Pisk hviderne stive, så du får en luftig konsistens med små toppe i.
Vend forsigtigt æggehviderne i dejen uden at slå luften ud.
Varm en slip-let pande op med lidt smør og steg nu dine pandekager i ca. 2-3 minutter på hver side eller til de bliver gyldne.
Server pandekagerne med sirup, nutella, friske bær eller andet lækkert!