Tilbage
Udskriv
Opskriftsbillede
Equipment
Noter
–
+
serveringer
Æblecrumble
Antal
6
personer
Forb. tid:
20
minutter
min
Tilb. tid:
30
minutter
min
Samlet tid:
50
minutter
min
Ingredienser
Crumble
100
g
hvedemel
100
g
grovvalset havregryn
40
g
manfler
80
g
sukker
1
tsk.
vaniljesukke
1
tsk.
kanel
150
g
koldt smør
Æbler
700
g
æbler
1
spsk.
brun farin
(eller sukker)
3
tsk.
kanel
2
tsk.
kardemomme
(kan undlades)
1
tsk.
vaniljesukker
lidt citronsaft
(kan undlades)
Til servering
creme fraiche 18%
(eller flødeskum)
Kokkens noter
Du kan sagtens forberede kagen nogle timer forinden den skal bages.
Du kan undlade mandlerne i kagen og evt. tilsætte andre lags nødder i stedet eller havregryn.
Jeg bruger madæbler da jeg godt kan lide det lidt syrligt men alle slags æbler kan selvfølgelig bruges.
Jeg foretrækker at bruge grovvalset havregryn for en lidt grovere tekstur, men finvalset kan også bruges.
Nyd kagen med creme fraiche, flødeskum eller skyr for en lettere version.
Tilberedning
Tænd ovnen på 180° varmluft.
Skær æblerne i tern på ca. 1 x 1 cm. og kom dem i bunden af et smurt ildfast fad. Du kan bruge et rundt tærtefad eller et rektangulært fad.
Drys brun farin, kanel, kardemomme, vaniljesukker og evt. lidt citronsaft over og vendt det godt sammen.
Bland mel, havregryn, mandler, sukker, vaniljesukker og kanel godt sammen.
Skær smør i tern og smuldre de i dejen. Brug hænderne til at samle en dejen til en let, smuldret konsistens.
Fordel crumblen over æblerne i fadet og bag nu kagen i 30-40 minutter til kagen er gylden.
Nyd kagen med cremefraiche eller flødeskum.