Tilsæt melet lidt ad gangen, og hold lidt igen til sidst. Måske du skal tilsætte mere mel, det afhænger af, hvor meget vand der gemmer sig i æblerne. Jeg brugte ca. 600 g. Dejen må godt være lidt klistret. Hvis du har en røremaskine, så rør dejen ved mellem hastighed i 10 minutter til dejen slipper siderne, men stadig har fast i bunden. Hvis ikke, så ælt dejen grundigt til den er glat og smidig.
100 g ølandshvedemel, 550-650 g hvedemel
Drys lidt mel i en skål og lad dejen hæve heri lunt og tildækket i en time.
Form 12-14 boller og kom dem i en form eller på en bageplade beklædt med bagepapir.
Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys med kanelsukker og hasselnøddeflager.
1 æg, kanelsukker, hasselnøddeflager
Lad bollerne efterhæve tildækket i 30 minutter.
Bag bollerne i ovnen ved 175 grader varm luft. Har du sat dem tæt sammen i en form eller et fad som jeg gjorde, så giv dem omkring 25 minutter. Sætter du dem frit på en bageplade, så giv dem 18-20 minutter. Men hold øje, alle ovne er forskellige. De er færdige, når de er blevet lysebrune på toppen og bunden lyder hul, når du banker på den.