Bagværk,  Snacks,  Sunde snacks

Pizzasnurrer

Jeg har netop lavet disse smagfulde pizzasnurrer med feta og chorizo, og mums hvor er de gode! Smid dem i madpakken, eller nap en som en eftermiddags snack. Hvis du ikke er helt bekendt med snurrer-teknikken, så se hvordan du gør HER. Jeg lavede en universaldej – en dej du kan bruge til både pita, flutes, kuvertbrød og så selvfølgelig også til pizzasnegle. Bruger du ikke hele dejen, kan de holde sig i køleskabet i 6 dage! Smart smart! Så hiver du den bare ud af køleskabet, og så er den klar til brug med det samme. I mine pizzasnurrer brugte jeg chorizo (blot en pålægspakke) og en rest serranoskine samt feta, men smid hvad end du vil i. Velbekom!

Pizzasnurrer

Forb. tid2 t
Tilb. tid12 min
Samlet tid2 t 12 min

Ingredienser

Universaldej

  • 550 g vand (koldt)
  • 20 g gær
  • 700 g hvedemel
  • 200 g fuldkornshvedemel
  • 20 g salt

Pizzasauce

  • 1 dåse tomatpure
  • 3 tsk. olivenolie
  • 1 spsk. oregano
  • salt og peber

Fyld

  • frisk feta
  • serrano eller chorizo

Sådan gør du

Universaldej

  • Bland mel, vand og gær og ælt dejen godt i 10 minutter. Det er nemt hvis du har en røremaskine, så kan dejen bare passe sig selv. Ælt i yderligere 12 minutter ved højt tempo.
  • Lad dejen hæve tildækket i 60 minutter.
  • Del dejen i 4 klumper og rul den så tyndt du kan i et rektangel med en kagerulle. 
  • Fordel tomatsovs, feta og chorizo/serrano rundt på hele dejen.
  • Fold en tredjedel af dejen ind mod midten, og derefter den anden tredjedel oven på den første tredjedel så der kommer tre lag. 
  • Rul forsigtigt med kagerullen igen så den bliver flad. 
  • Skær dejen i strimler af ca. 3 cm. Tag nu hver enkelt strimmel og skær 3/4 af den, så du kan sno dem mens den ene ende stadig hænger sammen (se fremgangsmåde, link under billede øverst!).
  • Sno pølserne til runde surrer og bag i ovnen ved 200 grader i ca. 12 minutter. 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering