Frokost & aftensmad

Ovnstegte kartofler, kylling, og grønt med kold urte sauce

Alt godt i ét fad! I går stod menuen på denne omgang ovnstegte lækkerier. Den består af små kartofler, majskolber, tomat, rødløg, hvidløg, citron, frisk rosmarin og kylling. Jeg har fundet inspiration til opskriften på Alt.dk, og blot tilføjet majs og den kolde urte sauce, som jeg har lavet ved siden af af frisk persille og purløg. En nem og sund ide til en aftensmad der får dig i sommerstemning 🙂 Velbekom!

Ovnstegte kartofler, kylling og grønt med kold urte sauce

Antal: 4 personer

Ingredienser

Kylling, kartofler og grønt

  • 6 stk kyllingbryst
  • 800 g kartofler, små
  • 2-3 rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 500 g små tomater på stilk
  • 2 majskolber
  • 2 citroner
  • frisk rosmarin
  • olie
  • salt og peber

Kold urte sauce

  • 3 dl creme fraiche
  • ½ dl mayonnaise
  • 1 håndfuld purløg
  • 1 håndfuld persille
  • 5 dråber tabasco
  • 1 spsk. engelsk sauce
  • salt og peber

Sådan gør du

Kylling, kartofler og grønt

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Skrub kartoflerne godt, og kog dem i 10 minutter inden du kommer dem i et stort fad (er kartoflerne små nok, behøver du ikke forkoge dem).
  • Kog også dine majskolber i 10 minutter, så du kan skære dem i mindre stykker. Det kræver lidt kraft at få de krabater skåret over, så pas på fingrene! 😉
  • Skær rødløg i både og pres hvidløget. Skær også den ene citron i skiver og gem den anden til senere.
  • Brun kyllingbrysterne på en pande med olie, salt og peber til de er gyldne på begge sider. Skær dem i halve.
  • Kom nu kartofler, majskolber, tomat på stilk, rødløg og presset hvidløg i et stort fad. Vend det hele med olivenolie, salt og peber.
  • Fordel kyllingen oven på, og læg også frisk rosmarin ved. Pres til sidst saften fra den anden citron ned i fadet.
  • Steg kylling, kartofler og grøntsager sammen i ovnen ved 200 grader i 50-60 minutter, eller til kartoflerne er møre. Hold øje!

Kold urte sauce

  • Alle ingredienser røres sammen. Smag til med salt og peber og tilsæt evt. mere tabasco sovs, hvis du ønsker, at den skal være stærkere.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering