Ovnstegte kartofler, kylling, og grønt med kold urte sauce

Ovnstegte kartofler, kylling og grønt med kold urte sauce
Antal: 4 personer
Ingredienser
Kylling, kartofler og grønt
- 6 stk kyllingbryst
- 800 g kartofler, små
- 2-3 rødløg
- 3 fed hvidløg
- 500 g små tomater på stilk
- 2 majskolber
- 2 citroner
- frisk rosmarin
- olie
- salt og peber
Kold urte sauce
- 3 dl creme fraiche
- ½ dl mayonnaise
- 1 håndfuld purløg
- 1 håndfuld persille
- 5 dråber tabasco
- 1 spsk. engelsk sauce
- salt og peber
Sådan gør du
Kylling, kartofler og grønt
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Skrub kartoflerne godt, og kog dem i 10 minutter inden du kommer dem i et stort fad (er kartoflerne små nok, behøver du ikke forkoge dem).
- Kog også dine majskolber i 10 minutter, så du kan skære dem i mindre stykker. Det kræver lidt kraft at få de krabater skåret over, så pas på fingrene! 😉
- Skær rødløg i både og pres hvidløget. Skær også den ene citron i skiver og gem den anden til senere.
- Brun kyllingbrysterne på en pande med olie, salt og peber til de er gyldne på begge sider. Skær dem i halve.
- Kom nu kartofler, majskolber, tomat på stilk, rødløg og presset hvidløg i et stort fad. Vend det hele med olivenolie, salt og peber.
- Fordel kyllingen oven på, og læg også frisk rosmarin ved. Pres til sidst saften fra den anden citron ned i fadet.
- Steg kylling, kartofler og grøntsager sammen i ovnen ved 200 grader i 50-60 minutter, eller til kartoflerne er møre. Hold øje!
Kold urte sauce
- Alle ingredienser røres sammen. Smag til med salt og peber og tilsæt evt. mere tabasco sovs, hvis du ønsker, at den skal være stærkere.