Nøddekage med hindbærskum

Nøddekage med hindbærskum
Antal: 8 bunde (tykke)
Ingredienser
Nøddebund
- 150 g sukker
- 120 g smør
- 2 spsk. fløde
- 3 spsk. hvedemel
- 100 g hasselnødder
Fyld og toppings
- 2½ dl fløde
- 1 pose frosne hindbær
- 1-2 spsk. flormelis
- friske bær til pynt
- hvid chokolade til pynt
Sådan gør du
Nøddebund
- Tænd ovnen på 190 grader almindelig ovn.
- Pisk sukker, mel, blødt smør og fløde sammen i en gryde og lad det koge op kort.
- Hak nødderne fint og bland dem i.
- Find to bageplader og beklæd dem med bagepapir. Læg ca. en 1/8 dej (ca. 3 spsk.) på papiret og fordel den ud i en cirkel med en palet. Jeg brugte metalringe til at holde formen på kagen, så men det behøves ikke, dejen vil flot flyde ud og give lidt tyndere bunde. Placer dem med god afstand fra hinanden, de de flyder meget ud!
- Bag i ovnen i 10-12 minutter til de er gyldenbrune. Hold øje, lige pludselig er de færdige!
- Lad dem køle helt af.
Hindbærskum
- Pisk fløden til skum og mas hindbærrene med en gaffel. Vend forsigtigt hindbærrene i flødeskummen sammen med flormelis.
Anretning
- Kom hindbærskum imellem to nøddebunde og top med igen med hindbærskum.
- Pynt med friske bær og hvid chokolade.
2 Comments
Maja
kan man lave bunden i en bradepande? altså som en stor kage til mange mennesker?
emmaolsen5
Hej Maja
jeg har ikke prøvet det, men tror det bliver svært at flytte på bundende da de er MEGET tynde og porøse..
De bedste hilsener, Emma