Vil du følge med? 👇
Nemme pebernødder
Hjemmelavede pebernødder
December er lig med hjemmelavede pebernødder, så her får du min opskrift på nemme pebernødder, som hele familien kan være med til at bage.
De er sprøde og lækre og har en skøn krydret smag fra kanel, ingefær og kardemomme.
Dejen kan nemt holde sig i et par uger i køleskabet, og derfor kan du med fordel gemme et par ruller af dejen i køleskabet. Du skal blot pakke dejen ind i film, og så kan du bage friske pebernødder senere på ugen.
Se alle mine opskrifter til julen her.


Pebernødder – den nemmeste opskrift!
Antal: 200 stk. (stor portion)
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 250 g smør
- 250 g sukker
- 1 spsk. sirup
- 1 æg
- 1 tsk. kardemomme
- 1 tsk. kanel
- ½ tsk. stødt igefær
- ½ tsk. hvid peber (kan undlades)
- 1 tsk. natron
- 450 g hvedemel
Sådan gør du
- Pisk smør, sukker og sirup godt sammen. Tilsæt ægget og pisk det med kort.
- Bland mel og krydderier i en skål og før det gennem en sigte. Sigt det ned i smørblandingen.
- Ælt dejen til den netop er fast og til at arbejde med.
- Rul til tynde pølser og skær i skiver af ca. 1 x 1 cm.
- Bag i ovnen i ca. 7-9 minutter ved 175 grader varmluft. Hold godt øje med dem, da alle ovne er forskellige!
- Dette er en stor portion, så du kan sagtens gemme en klump dej i køleskabet (pak den ind i film), og bage dem senere på ugen. Dejen kan holde sig i ca. 14 dage! Derudover er dejen også ideel til at lave figurer med, og så pynte med glasur!
Har du lavet opskriften?Tag mig på Instagram med @emmaolsen.dk så jeg kan se din kreation!
