Nemme pebernødder

Hjemmelavede pebernødder

December er lig med hjemmelavede pebernødder, så her får du min opskrift på nemme pebernødder, som hele familien kan være med til at bage.

De er sprøde og lækre og har en skøn krydret smag fra kanel, ingefær og kardemomme.

Dejen kan nemt holde sig i et par uger i køleskabet, og derfor kan du med fordel gemme et par ruller af dejen i køleskabet. Du skal blot pakke dejen ind i film, og så kan du bage friske pebernødder senere på ugen.

Se alle mine opskrifter til julen her.

Nemme pebernødder
Nemme pebernødder

Pebernødder – den nemmeste opskrift!

Vær den første til at bedømme!
Antal: 200 stk. (stor portion)

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 8 minutter
Samlet tid 28 minutter

Det skal du bruge

  • 250 g smør
  • 250 g sukker
  • 1 spsk. sirup
  • 1 æg
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. kanel
  • ½ tsk. stødt igefær
  • ½ tsk. hvid peber (kan undlades)
  • 1 tsk. natron
  • 450 g hvedemel

Sådan gør du

  • Pisk smør, sukker og sirup godt sammen. Tilsæt ægget og pisk det med kort.
  • Bland mel og krydderier i en skål og før det gennem en sigte. Sigt det ned i smørblandingen.
  • Ælt dejen til den netop er fast og til at arbejde med.
  • Rul til tynde pølser og skær i skiver af ca. 1 x 1 cm.
  • Bag i ovnen i ca. 7-9 minutter ved 175 grader varmluft. Hold godt øje med dem, da alle ovne er forskellige!
  • Dette er en stor portion, så du kan sagtens gemme en klump dej i køleskabet (pak den ind i film), og bage dem senere på ugen. Dejen kan holde sig i ca. 14 dage! Derudover er dejen også ideel til at lave figurer med, og så pynte med glasur!
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Har du lavet opskriften?Tag mig på Instagram med @emmaolsen.dk så jeg kan se din kreation!
Nemme pebernødder
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 251
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments