Sunde snacks

Nem energibar med tranebær og dadler

Dadler er hovedingrediensen i disse energibarer – det er dem, der giver sødmen. Det, at de skal i fryseren og derefter opbevares i køleskabet gør, at de har en rigtig god konsistens, og så kan de holde sig i noget tid. De er gode inden og efter træning eller bare som en snack i løbet af dagen, når den lille sult melder sig. Er man bare helt tosset med chokolade, kan man med fordel lave en lidt mere kalorierig udgave og tilsætte en smule hakket mørk chokolade – så skal man blot huske at smide et par ekstra dadler i samt en smule mere kokosolie.

Nem energibar med tranebær og dadler

Forb. tid15 min
Tilb. tid1 t
Samlet tid1 t 15 min
Antal: 10 stk

Ingredienser

  • 200 g mandler
  • 18-20 friske dadler uden sten
  • 3 spsk. kokosolie
  • 3 spsk. kakopulver
  • 3 spsk. kokosmel
  • 2 spsk. chiafrø
  • 4 spsk. tørrede tranebær

Sådan gør du

  • Start med at hakke mandlerne fint (tag en håndfund fra til pynt)
  • Tag mandlerne til side og smid derefter dadler, kokosolie, kakaopulver, kokosmel og chiafrø i en minihakker og blend i et par minutter
  • Kom massen i en skål og bland tranebær og de finthakkede mandler deri
  • Pres daddelmassen ud i en form, massen skal ligge i et lag på ca. 2 cm.
  • Pynt med de resterende mandler og tranebær og sæt den i fryseren i ca. 1 time. 
  • Skær dem i skiver og opbevar dem i køleskabet

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering