Søde sager

Nem citrontærte

Nem citrontærte

Forb. tid20 min
Tilb. tid35 min
Samlet tid55 min
Antal: 10 stk tærte

Ingredienser

Kiksebund

  • 250 g kanelkiks (feks. bastognekiks)
  • 100 g smør

Citroncreme og flødeskum

  • 1 dåse kondenseret mælk (sødet)
  • 4 pasturiserede æggeblommer
  • dl piskefløde
  • 50 g chokolade
  • 2 citroner, usprøjtede

Sådan gør du

Kiksebund

  • Hak kanelkiksene fint i en minihakker eller blender. Du kan også smide dem i en pose og mase dem godt
  • Smelt smøret og bland det i en skål sammen med kiksene
  • Beklæd en springform med bagepapir og tryk kiksemassen ud så den bliver glat og flad
  • Bag bunden i ovnen ved 170 grader i 15 minutter og lad derefter bunden køle af

Citroncreme og flødeskum

  • Pisk æggeblommer og kondenseret mælk sammen
  • Riv citronskal fint fra de to citroner og pres saften derfra. Tilsæt det til mælkeblandingen og rør igen til det føles tyk
  • Fordel citroncremen på den afkølede bund og bag igen tærten i 20 minutter ved 150 grader
  • Lad tærten køle helt af. Pisk nu flødeskum og fordel på kagen
  • Lad kagen stå i køleskabet i en time inden den serveres. Pynt med finthakket chokolade og revet citronskal

2 Comments

    • emmaolsen5

      Hej med dig!

      Et sent svar du får her, det må du undskylde.

      Jeg ville lave flødeskummen dagen efter, så bliver den helt sikkert bedst:)

      Mvh Emma

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering