Nem citrontærte
Nem citrontærte
Antal: 10 stk tærte
Ingredienser
Kiksebund
- 250 g kanelkiks (feks. bastognekiks)
- 100 g smør
Citroncreme og flødeskum
- 1 dåse kondenseret mælk (sødet)
- 4 pasturiserede æggeblommer
- 2½ dl piskefløde
- 50 g chokolade
- 2 citroner, usprøjtede
Sådan gør du
Kiksebund
- Hak kanelkiksene fint i en minihakker eller blender. Du kan også smide dem i en pose og mase dem godt
- Smelt smøret og bland det i en skål sammen med kiksene
- Beklæd en springform med bagepapir og tryk kiksemassen ud så den bliver glat og flad
- Bag bunden i ovnen ved 170 grader i 15 minutter og lad derefter bunden køle af
Citroncreme og flødeskum
- Pisk æggeblommer og kondenseret mælk sammen
- Riv citronskal fint fra de to citroner og pres saften derfra. Tilsæt det til mælkeblandingen og rør igen til det føles tyk
- Fordel citroncremen på den afkølede bund og bag igen tærten i 20 minutter ved 150 grader
- Lad tærten køle helt af. Pisk nu flødeskum og fordel på kagen
- Lad kagen stå i køleskabet i en time inden den serveres. Pynt med finthakket chokolade og revet citronskal
2 Comments
Rikke
Kan den stå i køleskabet med flødeskum til dagen efter? Eller venter man så med at tage det på 🙂
emmaolsen5
Hej med dig!
Et sent svar du får her, det må du undskylde.
Jeg ville lave flødeskummen dagen efter, så bliver den helt sikkert bedst:)
Mvh Emma