Frokost & aftensmad

Mexigryde med bløde tacos

Så blev det igen tid til lidt mexicansk inspireret mad. Denne gang står menuen på en mexigryde med hjemmelavede tacos og en masse toppings. Selve gryderetten består af gulerod, squash, bønner, majs, hakkede tomater og en masse krydderier. Dertil har jeg lavet nogle nemme tacos, som du kan bikse sammen på små 15 minutter. For at peppe det hele lidt op har jeg toppet retten med syltede rødløg, avocado, frisk koriander og lime. En simpel ret, hvor du kan bruge resterne fra gryderetten til lækre burittos dagen efter. Er du til mexicansk inspirerede mad, kan du også prøve enten min mexibowl, mine mexivafler eller min mexicanske lasagne. Det var alt herfra, god mandag til jer alle!

Mexigryde med bløde tacos

Forb. tid25 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid55 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

Gryderetten

  • 2 løg, hakket
  • 4 fed hvidløg, presset
  • 1 spsk. karry
  • 1 spsk. stødt spidskommen
  • 1 spsk. stødt koriander
  • 1 spsk. oregano
  • 1 spsk. paprika
  • 1 tsk. tørret chili (eller mere efter smag)
  • ½-1 spsk. salt
  • peber
  • 3 gulerødder, revet
  • 1 squash, revet
  • 2 stk. rød reber, finthakket
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 dåse sorte bønner (kidney beans)
  • 1 dåse majs
  • 400 g oksekød
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • ½ lime, saften herfra
  • olie til stegning

Bløde tacos

  • 250 g hvedemel
  • 100 g grahamsmel, fuldkornsmel eller durummel
  • 1 tsk. salt
  • 2 dl vand

Tomatsalsa

  • 3 store tomater
  • 1 lime, saften herfra
  • 1 rødløg, finthakket
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • salt og peber

Toppings

  • syltede rødløg
  • tortillas chips
  • frisk koriander
  • lime
  • frisk chili
  • creme fraiche
  • avocado

Sådan gør du

Gryderetten

  • Sauter løg og hvidløg i en gryde med lidt olie. Tilsæt krydderierne og lad dem blive svitset af i et minut inden du tilsætter kødet.
  • Lad kødet blive brunet af og tilsæt så gulerod, squash, hakkede tomater, bouillon og limesaft. Lad retten simre i 30-45 minutter ved middel varme under låg.
  • Tilsæt peber, majs og bønner og lad retten blive varmet helt igennem i 5-10 minutter.

Tomatsalsa

  • Skær tomat i små tern og kom dem i en skål sammen med finthakket rødløg, koriander og presset hvidløg. Hak frisk chili fint (mængde efter smag) og kom også det i skålen.
  • Bland lime, olie og salt og peber og kom det i skålen. Lad din salsa trække under sølvpapir imens du laver resten af retten.

Bløde tacos

  • Bland alle ingredienser og ælt dejen godt sammen med hænderne eller i en røremaskine. Form 10-12 boller og tryk dem flade og rul dem ud så tynd du kan.
  • Varm en pande op med lidt olie og bag dine brød på begge sider.

Servering

  • Nyd gryderetten med tacos og tomatsalsa. Top med syltede rødløg, frisk koriander, tortillas chips, avocado, frisk chili og creme fraiche.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering