Frokost & aftensmad

Mexi tærte

Mexi-bowl, mexi-lasagne, mexi-gryde, mexi-vafler og nu også mexi-tærte! Det vil bare ingen ende ta' hva'?;) Men altså, denne her sag er bare top lækker! Den består af oksekød, peberfrugt, gulerod, squash bønner, majs og en masse krydderier. Æggemassen er lavet med hytteost og så er den toppet med cheddarost og frisk koriander. Som tilbehør har jeg lavet en tomatsalsa og en edemamecrme. Er du helt mexi-tosset som mig, så er dette måske dit næste ret? God dag til jer!
Mexi-bowl, mexi-lasagne, mexi-gryde, mexi-vafler og nu også mexi-tærte! Det vil bare ingen ende ta’ hva’?;) Men altså, denne her sag er bare top lækker! Den består af oksekød, peberfrugt, gulerod, squash bønner, majs og en masse krydderier. Æggemassen er lavet med hytteost og så er den toppet med cheddarost og frisk koriander. Som tilbehør har jeg lavet en tomatsalsa og en edemamecrme. Er du helt mexi-tosset som mig, så er dette måske dit næste ret? God dag til jer!

Mexi tærte

Forb. tid25 min
Tilb. tid35 min
Samlet tid1 t
Antal: 4 personer

Ingredienser

Fyld

  • 1 løg, hakket
  • 3 fed hvidløg, presset
  • spsk. oregano
  • 1 spsk. stødt chili (efter smag)
  • 1 spsk. stødt koriander
  • 1 spsk. stødt spidskommen
  • 1 spsk. mild paprika
  • 300 g hakket oksekød
  • 1 peberfrugt, i strimler
  • 3 gulerødder, revet
  • ½ squash, revet
  • 1 dåse sorte bønner
  • 1 lille dåse majs
  • orange cheddarost, revet
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • salt og peber
  • 1 pakke tærtedej, jeg brugte en færdiglavet

Æggemasse

  • 4 æg
  • 250 g hytteost
  • salt og peber

Edemamecreme

  • 150 g edemamebønner
  • 1 moden avocado
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. citronsaft 2
  • 2 spsk. creme fraiche
  • salt og peber

Sådan gør du

Tærte

  • Sauter løg og hvidløg i en pande og tilsæt derefter krydderierne et par minutter så de bliver brunet af.
  • Tilsæt kødet og lad det blive godt brunet inden du tilsætter gulerod, squash og peberfrugt.
  • Lad det stege i 5 minutter og tilsæt så bønner og majs. Smag til med salt og peber.
  • Kom tærtedejen i et fad og fordel derefter fyldet deri.
  • Pisk æg sammen med hytteost, salt og peber i en skål og hæld det over tærten.
  • Riv cheddarost udover og bag i ovnen ved 175 grader varm luft i 30-40 minutter eller til æggen har sat sig.
  • Pynt med frisk koriander og nyd den med edemamecreme.

Edemamecreme

  • Kom alle ingredienser i en minihakker og blend til du får en cremet konsistens. Smag til med salt og peber. Ønsker du en tyndere konsistens, tilsæt da mere creme fraiche.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering