Mexi tærte

Mexi tærte
Antal: 4 personer
Ingredienser
Fyld
- 1 løg, hakket
- 3 fed hvidløg, presset
- 1½ spsk. oregano
- 1 spsk. stødt chili (efter smag)
- 1 spsk. stødt koriander
- 1 spsk. stødt spidskommen
- 1 spsk. mild paprika
- 300 g hakket oksekød
- 1 peberfrugt, i strimler
- 3 gulerødder, revet
- ½ squash, revet
- 1 dåse sorte bønner
- 1 lille dåse majs
- orange cheddarost, revet
- 1 håndfuld frisk koriander
- salt og peber
- 1 pakke tærtedej, jeg brugte en færdiglavet
Æggemasse
- 4 æg
- 250 g hytteost
- salt og peber
Edemamecreme
- 150 g edemamebønner
- 1 moden avocado
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. citronsaft 2
- 2 spsk. creme fraiche
- salt og peber
Sådan gør du
Tærte
- Sauter løg og hvidløg i en pande og tilsæt derefter krydderierne et par minutter så de bliver brunet af.
- Tilsæt kødet og lad det blive godt brunet inden du tilsætter gulerod, squash og peberfrugt.
- Lad det stege i 5 minutter og tilsæt så bønner og majs. Smag til med salt og peber.
- Kom tærtedejen i et fad og fordel derefter fyldet deri.
- Pisk æg sammen med hytteost, salt og peber i en skål og hæld det over tærten.
- Riv cheddarost udover og bag i ovnen ved 175 grader varm luft i 30-40 minutter eller til æggen har sat sig.
- Pynt med frisk koriander og nyd den med edemamecreme.
Edemamecreme
- Kom alle ingredienser i en minihakker og blend til du får en cremet konsistens. Smag til med salt og peber. Ønsker du en tyndere konsistens, tilsæt da mere creme fraiche.