Frokost & aftensmad

Madtærte med grøntsagsruller og ricotta

Igår stod den på denne fætter af en farverig madtærte! Den består af diverse grøntsager og rodfrugter og en lækker æggemasse af italiensk ricotta. Som i kan se, har jeg rullet grøntsagerne til små ruller, en bedrift jeg med min knap så gode tålmodighed, nok normalt ikke ville begive mig ud i:) Men med ekstra god tid disse dage, tænkte jeg hvorfor ikke! Så hvis du ikke ved hvad lørdagsmenuen skal bestå af, så er her et bud! Inspiration til de sjove ruller, fandt jeg her, på SPIS BEDRE´s hjemmeside. Hav en dejlig dag!

Madtærte med grøntsagsruller og ricotta

Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 pakke tærtedej
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 porrer
  • 2 squash
  • 1 pastinak
  • 3 gulerødder
  • 2 rødbeder
  • 250 g ricotta
  • 6 æg
  • olie til pensling og stegning
  • salt og peber
  • evt. frisk chilli

Sådan gør du

  • Start med at fordele din tærtedej i en tærteform.
  • Snit løg, hvidløg og porrer og svits dem på panden i lidt olie, til de bliver bløde. Fordel det i bunden af dejen.
  • Pisk æg og ricotta sammen en en ensartet masse (den må gerne være lidt tyk) og tilsæt lidt salt og peber. Hæld også det i tærtebunden.
  • Skyl og skræl squash, gulerod, rødbede og pastinak og lav lange bånd af grøntsagerne med en kartoffelskræller. Rul dem stramt til små grøntsagsruller. Sæt rullerne i tærten i takt med at du laver dem færdige. Sæt dem tæt samme, og fordel dem over hele tærten.
  • Pensl toppen af rullerne med olie og drys med salt, peber og tørret chilli.
  • Bag i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter, eller til den er fast og gylden.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering