Bagværk

Krydrede æblebrud med chokolade

Jeg er i bagehumør, og vil i dag lave en omgang som denne, nemlig krydrede æblebrud med chokolade. De er både bløde og luftige, og så har de en dejlig smag af kanel, kardemomme og ingefær. Fremgangsmåden er den samme som med gulerodsbrud, hvor du laver en fordybning i dejen og smider æg, æble og chokolade i, og derfor får de den helt rigtige konsistens. En ide til lidt weekendbagning når vi når så langt? God fredag til jer.

Krydrede æblebrud med chokolade

Forb. tid20 min
Tilb. tid15 min
Hævetid1 t 30 min
Samlet tid2 t 5 min
Antal: 8 stk

Ingredienser

  • 3 dl mælk
  • 30 g gær
  • 50 ml olie, smagsneutral
  • spsk. sukker
  • tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • ½ tsk. salt
  • 100 g manitoba hvedemel (øland eller normal hvedemel)
  • 400 g hvedemel
  • 2 æbler, groftrevet
  • 50 g mørk chokolade, hakket
  • 1 æg
  • 30 g mandler, hakkede

Sådan gør du

  • Hæld mælk og gær i en skål eller røremaskine og rør rundt. Tilsæt derefter sukker, olie, kardemomme, kanel, ingefær og salt. Rør rundt.
  • Tilsæt melet lidt efter lidt og rør/ælt dejen til den er glat og smidig.
  • Lad dejen hævet tildækket og lunt i en time.
  • Kom dejen ud på et meldrysset bord og lav en fordybning deri. Klæk ægget ud i fordybningen og kom også æble og chokolade deri.
  • Brug nu hænderne eller en spatel til at fordele æg, chokolade og æble godt rundt i dejen. Dejen skal være våd og ujævn.
  • Hak dejen i 8 stykker og kom dem på en bageplade med bagepapir. De skal være rustikke, og kan derfor ikke formes til boller. Lad dem hæve yderligere 30 minutter på bagepladen.
  • Drys med mandler og bag dem i ovnen ved 215 grader i 15-18 minutter til de gyldne. Lad dem køle af på en rist.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering