Frokost & aftensmad

Koreansk ris bowl (bibimbap)

I går stod aftensmaden på koreansk ris bowl som også kaldes bibimbap, for at det ikke skal være løgn:) Det betyder egentlig bare blandet ris med en masse skønne sager. Denne omgang består af gulerod og squash som har trukket i lidt salt og er stegt i soyasovs. Derudover består den af svampe og spinat stegt i lidt sukker, hvidløg og soya. Bønnespirerne er dampet og har trukket i en blanding, olie og hvidløg. Kødet, okseinderlår, er marineret i soya, hvidløg, honning og revet æble. Til sidst er bowlen toppet med et spejlæg og drysset med sesamfrø. Inspiration til opskriften har jeg fundet via Instagram, se link HER.

Koreansk ris bowl (bibimbap)

Forb. tid30 min
Antal: 2 personer

Ingredienser

Lynstegte grøntsager

  • 2-3 gulerødder, i tynde stave
  • 1 lille squash, i tynde stave
  • 150 g bønnespirer
  • 2-3 håndfulde spinat
  • 150 g champignon eller andre svampe
  • 2 stk. forårsløg, skåret i strimler
  • 1,5 fed hvidløg, presset
  • 2 spsk. fiske sauce
  • 3 spsk. soya sauce
  • 1 tsk. sukker
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. salt
  • sesam olie (eller normal olie)

Marineret okseinderlår (eller anden slags kød eller rejer)

  • 250 g okseinderlår
  • ½ æble, revet
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. soya sauce
  • 1 spsk. honning eller sirup
  • sesamolie til stegning (eller normal)

Derudover

  • 2 dl ris (jeg brugte jasminris)
  • 2 æg
  • sesamfrø (sort og hvid)

Sådan gør du

Lynstegte grøntsager

  • Skær gulerod i tynde stave og drys med lidt salt. Lad dem evt. trække i 10 minutter, inden du steger dem på panden i olie og 1 spsk. soyasauce. Stil til side.
  • Gør det samme med squash og stil også dem til side.
  • Kom to håndfulde spinat på panden i lidt olie sammen med et halv fed presset hvidløg og lad det stege til det falder sammen. Stil til side.
  • Snit champignon fint og steg dem på panden i lidt olie sammen med 1 spsk. soyasauce, ½ tsk. sukker og ½ fed hvidløg. Stil til side.
  • Damp bønnespiren i mikroovnen i 3 minutter og lad dem køle af. Hæld derefter 2 tsk. sesamolie, ½ fed presset hvidløg, og 1 spsk. fiskesauce i og rør rundt. Stil til side, og lad det derefter stå og trække.

Marineret okseinderlår (eller anden slags kød eller rejer)

  • Mariner kødet ved at komme det i en pose sammen med revet æble, presset hvidløg, soyasauce og honning. Lad det gerne trække i en halv time eller mere, inden du steger det på panden.

Anretning

  • Kog ris efter anvisning på pakken og steg to spejlæg. Anret i to skåle med ris nederst og fordel derefter forårsløg, gulerod, squash, svampe, bønnespirer, spinat, spejllæg og kød ovenpå. Top til sidst din salat bowl med sesamfrø.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *