Bagværk,  Morgenmad

KOLDHÆVEDE KERNEBOLLER

Sæt en omgang dej over aftenen forinden, og bag så disse sprøde kerneboller morgenen efter! Nyd dem som de er, eller med en skive ost eller smør. Brug dem i madpakken, eller som en lille hapser til eftermiddagssulten. Opskriften er lige til at gå til, og så smager de vildt godt! Velbekom!

KOLDHÆVEDE KERNEBOLLER

Ingredienser

  • 6 dl lunkent vand
  • 15 g gær
  • 1 spsk. salt
  • 1/4 tsk. sukker
  • 400 g hvedemel
  • 200 g fuldkornshvedemel
  • 2 dl havregryn
  • 40 g græskarkerner
  • 30 g sesamfrø
  • 30 g hørfrø
  • 30 g hampefrø
  • 1 sammenpisker æg
  • kerner til pynt

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i en skål med lunken vand
  • Bland mel, kerner, havregryn, salt og sukker i en anden skål og tilsæt det lidt efter lidt imens du rører
  • Rør dejen godt sammen i 10 minutter, enten i en røremaskine eller med håndkræft.
  • Sæt dejen i køleskabet natten over under et fugtigt viskestykke.
  • Tænd ovnen på 225 grader varmluft og brug en ske til at sætte dejen på en bageplade med bagepapir.
  • Bag i ovnen ca. i 12 minutter til de er gyldne og hule under bunden.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering