Bagværk,  Frokost & aftensmad

Koldhævede fuldkornssandwich med rød pesto og serrano

Annonce Valsemøllen
Så er sommerferien snart forbi, og det betyder, at det er ved at være tid til madpakker igen. Derfor har jeg i dag lavet disse økologiske koldhævede fuldkornsboller med en melblanding fra Valsemøllen, hvor alt du skal tilsætte, er vand. Dejen består af chiafrø og speltsurdej og for at få lidt mere knas, har jeg tilføjet sesamfrø, hørfrø og græskarkerner. Sæt dejen over nattenforinden, så er den klar til næste morgen. Af melblandingen er der til 18 boller, jeg valgte at lave dem lidt større, for at lave det til sandwichbrød. I mine sandwich har jeg lavet en super nem økologisk rød pesto fra Valsemøllen Green Life. Alt du skal tilføje er vand og olie, og så har du en lækker pesto du kan bruge til dine sandwich eller som dip til grøntsagsstave. Prøv det, velbekom!

Koldhævede fuldkornssandwich med rød pesto og serrano

Forb. tid10 min
Antal: 10 stk

Ingredienser

DEJ

  • 1 pose Valsemøllen Økologiske Fuldkornsboller
  • 1 brev Valsemøllen tørgær (svarer til 25 g. frisk gær)
  • 7-8 dl lunkent vand
  • 1 dl hørfrø
  • ½ dl sesamfrø
  • ½ dl græskarkerner
  • 1 sammenpisket æg

RØD PESTO

  • 1 pose Valsemøllen Green Life Rød Pesto
  • ½ dl koldt vand
  • 1 dl olie

FYLD

  • rucola
  • frisk parmasan
  • serranoskinke

Sådan gør du

DEJ

  • Bland posens indhold med Valsemøllen tørgær (er med i posen) i en skål og tilsæt vand. 
  • Tilsæt diverse kerne efter eget valg, her er brugt henholdsvis hørfrø, sesamfrø og græskarkerner for at give et mere knasende sandwichbrød. 
  • Ælt dejen i 5-10 minutter i en røremaskine ved mellem hastighed eller med en røreske. 
  • Dæk skålen til, og lad dejen hæve i mindst 6 timer i køleskabet (maks 24). 
  • Af brødblandingen kan du forme 18 boller. Jeg valgte at forme 10 store boller, da jeg vil bruge dem til sandwichbrød. 
  • Form brødene og læg dem på bagepapir på en bageplade, og lad dem efterhæve i 30 minutter. 
  • Pensel med et sammenpisket æg og pynt med kerner. 
  • Bag i ovnen i 20-25 minutter (alt efter størrelse) ved 200 grader (220 grader varm luft)
  • Lad brødene køle af, og lav nu din pesto. 

RØD PESTO

  • Hæld pestoblandingen i en skål og tilsæt vand og olie og rør rundt. Ønsker de en tyndere konsistens, tilsæt da mere vand eller olie. 

SANDWICH

  • Smør nu pestoen på dine sandwichbrød, og kom rucola, frisk parmasan og serranoskinke i. Så er de klar til madpakken eller picnicturen! 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering