Kold spaghetti-salat med hjemmelavet pesto og grønt

Pasta med hjemmelavet rød pesto
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 400 g spaghetti
- 200 g soltørret tomat fra glas i olie (drænet vægt)
- 50 g hasselnødder, ristet
- 2 fed hvidløg, presset
- 35 g friskreven parmesanost
- 1 håndfuld frisk basilikum
- salt og peber
- evt. lidt kold vand
Sådan gør du
- Kog spaghetti efter anvisning på pakken og gem lidt pastavand til senere.
- Rist hasselnødder på en pande.
- Kom hasselnødder, soltørret tomat, parmesan, basilikum, hvidløg, salt og peber i en minihakker og blend. Tilsæt et par spsk. vand lidt ad gangen, til du får en cremet konsistens.
- Hæld pestoen i gryden med spaghetti og bland det gele godt sammen. Tilsæt evt. lidt pastavand, hvis du ønsker den en smule mere våd.