Søde sager

Kokos-karamelkage!

Haps haps haps! Her er der ikke sparret på de søde sager, så hvis du vil undgå for meget smør, såååå er det næppe denne kage du skal bage. MEN den smager fabelagtig, så jeg synes da, at du skal give dig selv lov:) Jeg fandt opskriften inde på Sofies Spisekammer’s blog, lige HER. Opbevar kagen i køleskabet og nyd den kold med en kop kaffe – det er ikke en man behøver mere end ét stykke af, så skær den ud i små firkanter når den er helt afkølet. Velbekom!

Kokos-karamelkage!

Forb. tid15 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid45 min

Ingredienser

Kokosbund

  • 125 g smør
  • 140 g hvedemel
  • 140 g brun farin
  • 50 g kokosmel

Karamelfyld

  • 1 dåse kondenseret mælk (sødet)
  • 3 spsk. sirup
  • 30 g smør
  • lidt salt

Chokoladeovertræk

  • 125 g mørk chokolade
  • 25 g smør

Sådan gør du

Kokosbund

  • Smelt smørret og rør det sammen med brun farin, kokos og mel med en elpisker
  • Tryk dejen ud i et fad, ca. 20×20 cm, og bag bunden i 12-15 minutter ved 175 grader, indtil den er lysebrun
  • Imens bunden er i ovnen, laver du karamellen ved at blande kondenseret mælk, salt, smør og sirup. Lad det koge op kort under omrøring og lad det derefter stå over lavere varme i ca. 10 minutter, i mens du rører, og karamellen bliver lidt tykkere og mørkere
  • Tag bunden ud og lade den køle af inden du hælder karamellen over. Bag nu kagen igen i 10-15 minutter til karamellen er fast og gylden
  • Nu skal kagen køle helt af, inden overtrækker den med chokoladeovertræk. 
  • Hak chokoladen fint og smid det i en gryde med smør. Overtræk kagen med chokoladen og lad nu kagen sætte sig i 2-3 timer, gerne natten over, så er den endnu bedre! Opbevar kagen i køleskabet, så er den absolut bedst!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *