Frokost & aftensmad

Klassisk lasagne med grøntsager

Det er lørdag og menuen står på klassisk lasagne med et tvist af grøntsager! Jeg har taget udgangspunkt i Meyers klassiske lasagneopskrift, og så tilføjet diverse grøntsager for at gøre den en smule mere fyldig og sund. Selve kødsaucen skal stå og simre i en times tid, inden den kommer i ovnen, hvilket gør, at den går en masse smag og en god konsistens. Derudover bages lasagnen ved lav varme i lang tid for at gøre den ekstra lækker. Jeg har også opskrifter på en mexilasagne med kylling eller en vegetarlasagne hvis det var noget? Det var alt herfra, god dag til jer!

Klassisk lasagne med grøntsager

Forb. tid1 t
Tilb. tid1 t 20 min
Samlet tid2 t 20 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

Kødsauce

  • 500 g hakket oksekød
  • 3 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • ½ broccoli, i buketter
  • 4 gulerødder, revet
  • 200 g champignon, grofthakket
  • 300 g frossen spinat, hakket
  • 1 lille dåse tomatpuré
  • 1 dåse hakkede tomater (400g)
  • dl vand
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 1,5 spsk. tørret timian
  • 1,5 tsk. salt
  • ½ tsk. peber
  • 1 tsk. rørsukker
  • 3 spsk. æblecidereddike
  • olie til bruning

Derudover

  • frisk basillikum
  • mornayssovs
  • 125 g lasagneplader
  • 200 g frisk mozarella

Sådan gør du

Kødsauce

  • Sautér løg og hvidløg i en stor gryde i olie. Tilsæt kødet og lad det få en god brun farve inden du tilsætter grøntsagerne.
  • Tilsæt til sidst hakkede tomater, tomatpure, vand, krydderier, æblecidereddike og rærsukker og smag til med salt og peber.
  • Lad kødsaucen simre en god times tid ved svag varme under låg.

Sammensætning

  • Find et ildfast fad, og start med at fordele kødsauce i bunden efterfulgt af mornaysauce og lasagneplader. Fortsæt til du ikke har mere fyld og afslut med kødsauce og mornaysovs på toppen.
  • Bag lasagnen ved 130 grader i 60 minutter. Fordel nu ost over og bag yderligere i 15-20 minutter ved 150 grader.
  • Nyd lasagnen varm og top den med frisk basilikum.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering