Klassisk lasagne med grøntsager

Klassisk lasagne med grøntsager
Antal: 4 personer
Ingredienser
Kødsauce
- 500 g hakket oksekød
- 3 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- ½ broccoli, i buketter
- 4 gulerødder, revet
- 200 g champignon, grofthakket
- 300 g frossen spinat, hakket
- 1 lille dåse tomatpuré
- 1 dåse hakkede tomater (400g)
- 2½ dl vand
- 1 spsk. tørret oregano
- 1,5 spsk. tørret timian
- 1,5 tsk. salt
- ½ tsk. peber
- 1 tsk. rørsukker
- 3 spsk. æblecidereddike
- olie til bruning
Derudover
- frisk basillikum
- mornayssovs
- 125 g lasagneplader
- 200 g frisk mozarella
Sådan gør du
Kødsauce
- Sautér løg og hvidløg i en stor gryde i olie. Tilsæt kødet og lad det få en god brun farve inden du tilsætter grøntsagerne.
- Tilsæt til sidst hakkede tomater, tomatpure, vand, krydderier, æblecidereddike og rærsukker og smag til med salt og peber.
- Lad kødsaucen simre en god times tid ved svag varme under låg.
Sammensætning
- Find et ildfast fad, og start med at fordele kødsauce i bunden efterfulgt af mornaysauce og lasagneplader. Fortsæt til du ikke har mere fyld og afslut med kødsauce og mornaysovs på toppen.
- Bag lasagnen ved 130 grader i 60 minutter. Fordel nu ost over og bag yderligere i 15-20 minutter ved 150 grader.
- Nyd lasagnen varm og top den med frisk basilikum.
