Kernegrød med kanelristede æbler og saltkaramel sauce

Kernegrød med kanelristede æbler og saltkaramel sauce
Antal: 1 person
Ingredienser
Kanelristede æbler
- ½ æble
- 1 tsk. sirup
- 1 kanel kanel
Kernegrød
- 1 dl blandede kerner
- ½ dl havregryn
- 1 dl mælk
- 1 dl vand
- salt
Saltkaramel sauce
- 150 g rørsukker
- 1 ½ dl fløde
- flagesalt
Sådan gør du
Kanelristede æbler
- Skær æble i små skiver og kom det i en skål med sirup og kanel. Varm i mikroovnen i 2 minutter.
Kernegrød
- Kom alle ingredienser i en gryde og kog op til du får en tyk grød-konsistens. Tilsæt evt mere vand, hvis den er for tyk. Smag til med salt.
Saltkaramel sauce
- Kom rørsukker i en gryde og varm langsomt op ved middelvarme. Rør i sukkeren jævnligt.
- Når al sukker er smeltet, tilsæt da fløde lidt ad gangen imens du rører rundt. Rør til du har den rette konsistens. Er den for tynd, så kog den lidt mere, er den for tyk, så tilsæt mere fløde.
- Rør havsalt i efter behov, når du har den rette konsistens. Jeg brugte ca. ½ teske.
- Anret grøden med ristede æbler, karamelsovs og kokosflager.
