Morgenmad

Kernegrød med kanelristede æbler og saltkaramel sauce

Det er søndag, og der er derfor lidt ekstra tid til at bikse en lækker morgenmad sammen. Jeg kastede mig igår ud i at lave en saltkaramel sauce, da vi endnu engang skulle have gang i det nye vaffeljern – denne gang til klassiske belgiske vafler! De blev nydt igår aftes med karamelsauce og is til – mums! Da der både var karamelsauce og vafler til overs, blev det smidt i puljen til dagens morgenbord! Jeg lavede en simpel kernegrød med kanelristede æbler, og så smed jeg en klat karamelsauce på toppen – det smagte dæleme godt! Drys med kokosflager og mandler, eller hvad end du har i skabene. Opskriften til karamelsaucen har jeg fundet hos Valdemarsro. God dag til jer alle!

Kernegrød med kanelristede æbler og saltkaramel sauce

Antal: 1 person

Ingredienser

Kanelristede æbler

  • ½ æble
  • 1 tsk. sirup
  • 1 kanel kanel

Kernegrød

  • 1 dl blandede kerner
  • ½ dl havregryn
  • 1 dl mælk
  • 1 dl vand
  • salt

Saltkaramel sauce

  • 150 g rørsukker
  • 1 ½ dl fløde
  • flagesalt

Sådan gør du

Kanelristede æbler

  • Skær æble i små skiver og kom det i en skål med sirup og kanel. Varm i mikroovnen i 2 minutter.

Kernegrød

  • Kom alle ingredienser i en gryde og kog op til du får en tyk grød-konsistens. Tilsæt evt mere vand, hvis den er for tyk. Smag til med salt.

Saltkaramel sauce

  • Kom rørsukker i en gryde og varm langsomt op ved middelvarme. Rør i sukkeren jævnligt.
  • Når al sukker er smeltet, tilsæt da fløde lidt ad gangen imens du rører rundt. Rør til du har den rette konsistens. Er den for tynd, så kog den lidt mere, er den for tyk, så tilsæt mere fløde.
  • Rør havsalt i efter behov, når du har den rette konsistens. Jeg brugte ca. ½ teske.
  • Anret grøden med ristede æbler, karamelsovs og kokosflager.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering