Frokost & aftensmad

Hurtig kartoffelpizza med pesto og mascarpone

Annonce for Valsemøllen
Hjemmelavet pizza er en af mine absolut favoritter, og de sprøde bunde kan laves nemt og hurtigt med en brødblanding fra Valsemøllen, hvor alt du skal tilsætte er vand. I går stod den på kartoffelpizzaer med pesto, mascarpone, squash, smørstegt champignon og løg og selvfølgelig toppet med frisk rosmarin og flagesalt. Vil du kæle lidt mere for dine pizzaer, kan du også prøve min opskrift på “de bedste hjemmelavede pizzaer”.. De giver dig 4 sprøde, men luftige pizzaer. To stk. med kartoffel, pesto, løg, champignon, rosmarin og mascarpone og to stk. med fennikelpølse, squash, champignon, løg og mascarpone.

Kartoffelpizza med pesto og macarpone

Forb. tid30 min
Tilb. tid15 min
Hviletid30 min
Samlet tid1 t
Antal: 4 pizzaer

Ingredienser

Pizzabund

  • 1 pakke Valsemøllen Økologisk Pizzamel + tørgær
  • dl vand

Fyld

  • 1 løg
  • 200 g champignon
  • lidt smør til stegning
  • ½ squash
  • 4 kartofler
  • 4 spsk. mascarpone
  • 2 spsk. grøn pesto
  • 2 kugler mozzarella
  • frisk rosmarin
  • flagesalt

Sådan gør du

Pizzabund

  • Hæld indholdet af posen ud i en skål eller i en røremaskine og bland det med tørgæren (svarer til 50 g frisk gær). Tilsæt vand og rør rundt i 5-10 minutter ved mellem hastighed.
  • Del dejen i 4 boller og læg dem under et fugtig viskestykke til hævning i 30 minutter.
  • Rul dejen ud til 4 tynde pizzaer (ca. 30 cm. i diameter).

Fyld

  • Hak løg og champignon i grove, men tynde skiver og svits dem på panden til de bliver bløde i lidt smør. Drys med lidt salt og peber.
  • Smør pesto på pizzabundene. Kom det ikke helt ud til kanterne, så får du en dejlig sprød kant!
  • Fordel mozzarella på pizzaerne efterfulgt af tynde skiver af kartoffel.
  • Top med fintskåret squash og din champignon- og løg blanding.
  • Drys med flagesalt og fordel frisk rosmarin ud på pizzaerne.
  • Bag i ovnen ved 250 grader i 18-22 minutter eller til der er lysebrune pletter på bunden.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering