Frokost & aftensmad

Kartoffelbundspizza med chorizo, rucola og feta

Her kommer en opskrift på en lidt anderledes pizza, nemlig en kartoffelpizza, hvor dejen er lavet af moste kartofler, olivenolie og mel. Opskriften her er til én pizza. Er man 2 personer eller mere, vil jeg doble op eller tredoble. Det er en god ide at lægge pizzaen ned på bunden af ovnen de sidste 5 minutter bare på bagepapiret, for at sikre sig, at den bliver sprød under bunden. Spis den med feta, rucula, majs og brug evt. en avocado fyldt med hytteost, krydret med salt og peber som tilbehør.

Kartoffelbundspizza med chorizo, rucola og feta

Forb. tid20 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid40 min
Ret: #aftensmad, #pizza
Antal: 2 personer

Ingredienser

Pizzadej

  • 300 g bagekartofler
  • 3 dl hvedemel
  • 1 tsk. salt

Topping

  • grøn pesto
  • 200 g bagekartofler i ultra tynde skriver
  • parmaskinke eller chorizo pølse
  • rucola
  • majs

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne, skær dem i tern og kog dem helt møre – i ca. 10 min. Mos nu kartoflerne eller blend dem med en stavblender
  • Rør mel, salt og olivenolie ned i mosen og rul dejen ud til en tynd pizzabund på et stykke bagepapir
  • Smør pesto på og fordel tynde skiver kartofler på dejen sammen med parmaskinke og/eller chorizo pølse. Drys med mozeralla eller frisk feta
  • Bag pizzaen i ca. 20 minutter ved 200 grader og fordel rucola og majs på pizzaen

Noter

Tip: Smid pizzaen ned på bunden af ovnen de sidste 10 minutter for at få den sprøde bund

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering