Frokost & aftensmad

Kartoffelpizza med chorizo og mascarpone

I går stod den på en sprød kartoffelpizza med chorizo, champignon, pesto, rosmarin og mascarpone! Ønsker du en luftig og sprød pizza, så skal du prøve denne opskrift! Den er liiidt mere kringlet end en normal pizzadej, men resultatet bliver til gengæld også ekstra godt! Opskriften på netop denne dej, har jeg fundet i bogen Bagekurset. Som ost brugte jeg denne gang italiensk mascarpone, og det er virkelig en succes, mums! Opskriften er til to pizzaer, men du kan snild skifte ud i fyldet. Velbekom!

Kartoffelpizza med chorizo og mascarpone

Antal: 2 pizzaer

Ingredienser

Pizzadej

  • 15 g gær
  • 350 g vand
  • 8 g salt
  • 400 g hvedemel

Fyld

  • 4 kartofler
  • 150 g grøn pesto
  • 200 g mascarpone
  • 150 g champignon
  • 3 stilke frisk rosmarin
  • flagesalt
  • peber
  • 125 g chorizo pølse

Sådan gør du

Pizzadej

  • Gær, vand og salt røres sammen til gæren er opløst en skål (evt. i en røremaskine).
  • Tilsæt de 400 g hvedemel, og rør i rundt et par minutter til dejen er samlet (dejen skal være meget våd! Er den for våd, tilsæt da lidt mere mel). Dæk nu skålen med film eller plastik og stil dejen ved stuetemperatur og lad den hæve til dobbelt størrelse (ca. 2 timer).
  • Hæld nu dejen ud på et meldrysset bord og del den i 2 stykker. Fold forsigtigt siderne på de to stykker dej ind mod midten og læg dejen oven på folderne på rigeligt mel. Læg igen plastik over og lad dejen hæve i 30-40 minutter.
  • Rul forsigtigt de to stykker dej ud til to runde pizzabunde (brug rigeligt med mel)

Anretning

  • Tænd ovnen på 250 grader.
  • Smør et tyndt lag pesto på dejen (husk ikke at komme pesto ud på kanten).
  • Skær kartoflerne i papirtynde skiver og læg dem i koldt vand i 5 minutter. Lad dem dryppe af og fordel dem på dejen.
  • Skær ligeledes champignon i tynde skiver og fordel dem på dejen sammen med tynde skiver chorizo og små skefulde af mascarpone.
  • Hak rosmarin fint og og drys over pizzaerne og sammen med flagesalt og peber.
  • Bag i ovnen i 8-9 minutter på nederste rille. Bag derefter pizzaerne på bunden af ovnen (uden bageplade, bare på bagepapir) i 2-4 minutter. De er færdige, når der er mørkebrune pletter på bunden. OBS: tiderne kan variere al efter tykkelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *